Türkiye'nin ilk insansız tanker uçağı ANKA-3

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız tanker uçağı test uçuşuna hazırlanıyor. ANKA-3 sayesinde savaş uçaklarına, cephe hattının ilerisinde de yakıt ikmali yapılabilecek.

Türkiye’nin insansız hava araçlarına yeni bir güç katacak olan ANKA-3'ün test uçuşu yapması için geri sayım başladı. TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3 test uçuşuna hazırlanıyor. Pek çok yeni özelliğiyle öne çıkan ANKA-3, Türkiye'nin yakıt ikmaline imkan sağlayan ilk insansız tanker uçağı olacak. Türkiye, dünyada bu kabiliyete sahip sayılı ülkelerden olacak ve kritik görevleri bu araçlar ile yapabilecek.

TUSAŞ imzalı ANKA-3, tasarımsal özellikleri sayesinde çok düşük bir radar kesit alanına sahip.

ANKA-3'ÜN ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin havadaki yeni gücü ANKA-3 hakkında TRT Haber'de ayrıntılı bir haber yayımlandı. Buna göre, çok özel ve çok fonksiyonlu bir insansız hava aracı olan ANKA-3'ün sahip olduğu tasarım ve kabiliyet hemen göze çarpıyor. Radar kesit alanı çok düşük olan aracın, bu sayede savaş uçaklarına cephe hattının ilerisi gibi aslında son derece riskli yerlerde dahi ikmal yapabilmesinin önü açılıyor.

DÜNYADA TANKER İHA YAPIMI

Dünyada bir insansız hava aracını tanker uçak olarak kullanmak için çalışmalarını sürdüren ülke sayısı çok çok az. Söz konusu ülkelerin ortaya koyduğu projelerin neredeyse tamamında ABD teknolojisi dikkat çekse de Türkiye, TUSAŞ mühendisleri sayesinde yerli/milli imkanlarla insansız bir havacını ikmal yapabilecek noktaya getirmeyi planlıyor.

Ayrıca 5. nesil gibi gelişmiş savaş uçakları için radar kesit alanı düşük olan insansız tanker uçakları çok değerli hale gelecek. Bu minvalde de ANKA-3'ün değeri öne çıkıyor.

Boeing MQ-25 Stingray Tanker İHA

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.