Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, görevinden istifa etti.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

14 Temmuz’da Afyonkarahisar’daki bir toplantıda konuşma yaparken, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” açıklaması ile tepki çeken Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış istifa etti.

Türk Tarih Kurumu'ndan yapılan açıklamada, “14 Temmuz 2020 tarihinde ’15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etmiştir.” denildi.

Yaramış, daha sonra yaptığı açıklamada  “Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim” şeklinde ifadede bulunmuş idi.

Anahtar Kelimeler:
İstifaTTKAhmet Yaramış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.