Türk Silahlı Kuvvetleri bölücü terör örgütüne göz açtırmıyor: Suriye’nin kuzeyinde 29 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin sınırında ve yurt içindeki güvenliği bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarıyla birlikte tehlikeye giriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ise bu kapsamda terör örgütlerine göz açtırmıyor. Milli Savunma Bakanlığı, taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li teröristin Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgesinde etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yurt içindeki güvenlik tehlikesi ise günden güne azalıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2014 yılında 5 bin 558 PKK’lı terörist sayısının bugün itibarıyla 150’nin altına indiğini açıkladı.  

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 29 PKK/YPG’li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU: TÜRKİYE’DE PKK’YA MENSUP TERÖRİST SAYISI 150’NİN ALTINA İNDİ

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterleri Birinci Toplantısı’na katıldı. Bakan Soylu, toplantıda Türkiye’nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütüne mensup teröristlerin sayısının azaldığını belirtti. Soylu, “Sadece 2014 yılında 5 bin 558 kişinin katılım yaptığı PKK’nın bugün yurt içindeki tüm silahlı eleman mevcudu 150’nin altına indi” açıklamasını yaptı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.