Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi açılıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Japonya Dışişleri Bakanı Yoko ile yaptığı ortak basın toplantısında, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin bu yıl faaliyete geçeceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmî ziyaret kapsamında Türkiye'de bulunan Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko ile 16 Ocak 2023 tarihinde bir araya geldi. İki bakan görüşmede, ülkeler arasındaki işbirliği, ekonomik ve stratejik birlikteliği ele aldı.

TÜRK-JAPON BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTE

Görüşme sonrasında Bakan Fidan ve Japon Bakan Yoko ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Fidan basın açıklamasında, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin bu yıl faaliyete geçeceğini duyurdu. Fidan üniversitenin bu yıl faaliyete geçecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin de bu yıl faaliyete geçecek olmasından memnuniyet duyuyoruz. Eğitim alanındaki iş birliğimizin nişanesi olacak bu üniversite aynı zamanda Japonya ile iş birliğimizin çeşitlilik kazanmasına imkan sağlayacaktır" dedi.

"DOST KARA GÜNDE BELLİ OLUR"

Japonya Dışişleri Bakanı Yoko ise, "İki ülke her ne kadar coğrafi olarak birbirinden uzak olsa da 1890 yılında meydana gelen Ertuğrul Fırkateyni faciası olayından başlayan ve uzun yıllara dayanan bir etkileşim tarzına sahiptir. Ayrıca sık sık depremlerin meydana geldiği ülkeler olarak, bir Türk atasözü olan 'Dost kara günde belli olur' sözünde de ifade edildiği gibi bu durumlarda birbirimize yardım eden ilişkiler tesis ettik" ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.