Turgut Altınok, 4 yıldır aynı kişinin aldığı ihale için "Kim en düşük fiyat verdiyse ona verdik" dedi

"İhale yapıyoruz; en düşük fiyatı veriyor, dolayısıyla o alıyor. Bizde saklı, gizli iş olmaz. Altınok’ta saklı, gizli iş olmaz"

Keçiören Belediye Başkanlığı yapan AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, "20 yıllık görev sürem içerisinde paralı pullu soruşturmam yoktur. 20 yıldır görev yapıyorum, adrese teslim bizde bir tane ihale yok" diye konuştu. Altınok, "Keçiören Belediyesi'nde et ihalelerinin son 4 yıldır aynı kişi tarafından alınması" ile ilgili soru üzerine de, "Kim en düşük fiyat verdiyse ihaleyi ona verdik" dedi. Bahsedilen ihalelerin pazarlık usulü ile yapıldığı ve tek katılımcıyla gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören ilçesi Etlik semtinde esnafla kahvaltı programında bir araya geldi.

Altınok,  Keçiören'de 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde imar rantından ihale alıp zengin olan bir kişi olmadığını öne sürerek, şöyle konuştu: 

"İhaleleri yaparız, şeffaftır. Kim düşük fiyat veriyorsa o işi alır. Biz de öyledir. 20 yıldır görev yapıyorum, yüksek fiyat veren hiçbir firma bizden ihale alamamıştır. Kim en düşün verdiyse o almıştır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ‘hesap soracağım’ dediği firmalar vardı. Ama aynı firmalar ihaleleri almaya devam ediyor. Bizde bütün ihaleler şeffaftır. 20 yıldır görev yapıyorum. 1 metrekare yeşil alan ne konuta çevrilmiştir ne ticarete çevrilmiştir. Ama milyonlarca kamulaştırma yapmışız, yeşil alanlar yapmışız, parklar yaptık, spor tesisleri yaptık."

Gazetecilerin "Keçiören Belediyesi'nde et ihalelerinin son 4 yıldır aynı kişi tarafından alınması" hakkında sorusu üzerine, "Kim en düşük fiyat verdiyse ihaleyi ona verdik" diyen Altınok, şunları söyledi:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bu milyarlık ihaleleri kime verdiğini Ankara halkına açıklasın. ‘Hesap soracağım’ dediği firmalar büyükşehir belediyesinde geçen dönem iş alıp da ‘hesap soracağım’ dediği firmalara ihaleleri vermeye devam ediyor. Kamuoyu bunu sorsun. Bizde bir tane yüksek fiyat verip de ihale alan yok. Kim en düşüğü verdiyse en düşük verenlere ihaleleri verdik. Bizde bir tane istisna yoktur. İhale yapıyoruz; en düşük fiyatı veriyor, dolayısıyla o alıyor. Bizde saklı, gizli iş olmaz. Altınok’ta saklı, gizli iş olmaz. 20 yıllık görev sürem içerisinde paralı pullu soruşturmam yoktur. Adrese teslim bir tane ihale yoktur. 20 yıldır görev yapıyorum, adrese teslim bizde bir tane ihale yok."

Bahsedilen ihalelerin pazarlık usulü ile yapıldığı ve tek katılımcıyla gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Yapım süreci 20 yılı aşan “Cumhuriyet Kulesi”

Ankara’da 2003 yılında temeli atıldıktan sonra yıllardır tamamlanamayan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile kulenin temelini atan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında birçok defa gerilime neden olan Cumhuriyet Kulesi’nde bu yılın başında başlanan inşaat halen bitirilemedi.

Erdoğan’ın başbakanlığının dördüncü ayında, Gökçek’in ABB Başkanı olduğu 18 Temmuz 2003 tarihinde temeli atılan, Keçiören sınırları içindeki Cumhuriyet Kulesi, aradan geçen 20 yıla karşın tamamlanamadı. Hâlâ belediyeye teslim edilmeyen kule için bugüne kadar toplam dört ihaleyle kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin TL para harcandı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 20 yıl önce temeli atılan ve yapımı yılan hikayesine dönen Cumhuriyet Kulesi’nin, peş peşe ihalelerle maliyetinin 6’ya katlandığı ortaya çıktı. 2020 yılında 59 milyon TL’ye ihale edilen ancak inşaatı tamamlanamayan kule için bu yıl yapılan ihalenin maliyeti 295 milyon TL’ye yükseldi. Sözleşmeye göre 2 Aralık’ta belediyeye teslim edilmesi gereken kulede inşaat halen bitmedi

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.