TÜMÖD Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur: "Mustafa Necati'nin yaşadığı ev tekrar 'Mustafa Necati Kültür Evi' olarak düzenlenmelidir!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TÜMÖD (Tüm Öğretim Elemanları Derneği) Genel Başkanı Prof. Dr. RECEP AKDUR bir basın açıklaması yaptı.

Ankara’da Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati'nin yaşadığı evin Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi yapıldığını, Kuvay-ı Milliyeci Mustafa Necati'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün en güvendiği ve inandığı, çalışmalarıyla örnek bir eğitim devrimcisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Recep Akdur, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Yeni Türk Alfabesi, Köy Öğretmen Okulları, Millet Mektepleri, Öğretmenlik mesleğine yasal düzenlemeler, Karma eğitime geçiş başta olmak üzere milli eğitim alanında birçok büyük reformlara imza atan, cumhuriyetimizin unutulmaz devrimci ve aydınlık yüzlü bakanı Mustafa Necati’nin adının, yaşadığı evden kaldırılması büyük bir saygısızlıktır. Cumhuriyetimizin en başarılı Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati’nin anısına yapılan bu saygısızlığın en kısa sürede giderilmesini beklemekteyiz ve bu evin tekrar Mustafa Necati Kültür Evi olarak düzenlenmesini istemekteyiz.

Geçtiğimiz Nisan ayında da Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na, Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın ataması yapılmıştı. Ahmet Yaramış, milli mücadele düşmanı, Kuvay-ı Milliye'ye kudurmuş haydutlar, Atatürk'e eşkıya diyen, öldürülmesini isteyen İskilipli Atıf denen vatan hainini öven birisidir.

Yıllardır siyasi iktidarın laik ve demokratik cumhuriyetimizle, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile sorunu olduğu bilinmektedir. Cumhuriyetimizin izlerini silmek için yapılan tüm maddi ve manevi saldırılara karşı, cumhuriyetin üniversiteleri ve yetiştirdikleri gençler olarak kararlılıkla mücadele edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Servet AKDUR 4 yıl önce

Bunlar Cumhuriyetin tüm değerlerine düşmandır. O nedenle Mustafa Necati'ye de tahammülleri yoktur.

Avatar
Hamit 4 yıl önce

Kuvay-ı Milliyeciler olmasaydı bu insanlarımızın soy adları ne olurdu Allah bilir. Biraz vicdan, biraz akıl ve izan, biraz da vefa..