Sivas Kongresi'nin 100. Yıl dönümü törenlerle kutlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresi Sivas Kongre Müzesi önünde yapılan törenlerle kutlandı. Sivas Halayı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehter Takımının gösterisi ile başlayan törende saygı duruşuyla birlikte İstiklal Marşı'da topluca söylendi. 

Törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi AkarKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Desticiİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da iştirak ettiler.

İştirakçiler tarafından Kongre ve Etnografya müzesi ziyaret edildi. Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncuları Sivas Kongresini canlandırdı. Takiben de Kongre Müzesi Bahçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Mehter Takımı'nın gösterileri izlendi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yavuz Bülent Bakiler'in bir şiirini okudu ve yoğun alkış aldı. Konuşmasının sonunda Sivas halkına "hızlı tren" müjdesi de verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.