Serdar Ünsal: “Milliyet Gazetesi Azerbaycan'dan Özür Dilemelidir!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal,Milliyet gazetesinin Ermenistan'ı tanıtırken bir Türk Yurdu olan Dağlık Karabağı Ermenistan’ın bir parçası olarak gösterir şekilde “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti...” yazmasına tepki göstererek "hemen bu yanlıştan dönülmeli Azerbaycan’dan özür dilenmelidir” dedi.

Serdar Ünsal, "Milliyet gazetesinin Azerbaycan’ın bir parçası olan Dağlık Karabağ bölgesini 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' olarak göstermesi yazması kabul edilir gibi değildir. Bu yanlış bilgi hemen düzeltilmeli Azerbaycan’dan özür dilenmelidir. Bugün Türkiye Azerbaycan arasında mevcut ilişkiler her iki ülkenin devlet çıkarlarına hizmet etmektedir.Kardeşlik en üst seviyededir. Milliyet gazetesi bu kardeşliğe zarar verecek davranış içinde olmamalıydı. Bunu yazan ve yayımlayan kişi ve kuruluşlar tarih önünde suç işliyor.” şeklinde konuştu.

Ünsal, "Tarihin kara sayfalarına Dağlık Karabağ Cumhuriyeti yazan, Ermenistan medyası dışında ilk gazete Milliyet olmamalıydı. Milliyet gazetesi bu hatayı düzeltmeli ve Azerbaycan'dan derhal özür dilemelidir.." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.