Seçim sonrası İYİ Parti’de art arda görevden istifalar: Kriz büyüyor

31 Mart Yerel Seçimlerinde başarı elde edemeyen İyi Parti’de istifa hareketliliği devam ediyor. Genel Başkan Meral Akşener, olağanüstü kongre kararı alırken partide görevden istifalar ardı ardına geldi. İyi Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Yasin Öztürk’ün istifa çağrısıyla İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu ve İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak partideki görevlerinden istifa etti. Önemli gelişmelerin ardından gözler İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’e çevrildi.

İyi Parti vekilinden istifa çağrısı

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İyi Parti’de beklenen başarının elde edilememesi parti içinde hareketliliği beraberinde getirdi. Akşener, olağanüstü kongre kararı alırken partide art arda görevden istifalar gelmeye devam ediyor. İyi Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Sonuçta yerel seçimlerde başarısız olduk. Genel Başkanımızın aldığı kurultay kararı ve elini rahatlatmak adına şahsen parti içi bir görevim olsaydı bir dakika düşünmez görevlerimden istifa ederdim’’ diyerek başarısız seçim sonuçlarından sorumlu olan parti görevlilerini istifaya çağırdı. Öztürk yaptığı açıklamada ‘’Özellikle Teşkilat, Yerel Yönetimler, Kadın ve Gençlikten sorumlu olan Genel Başkan Yardımcılarından da bunu bekliyorum’’ diyerek açık bir çağrıda bulundu. Öztürk’ün çağrısının ardından İyi Parti’den Kavuncu ve Akburak gibi önemli isimler partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Kavuncu ve Akburak istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olan Kavuncu, yüzde 0,63 oy alarak başarı elde edemedi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavuncu, sosyal medya hesabından paylaştığı istifa açıklamasında, ‘’Ancak seçimleri beklediğimizin çok altında bir sonuçla tamamladığımızı kabul etmek zorundayız. Tüm bu şartlar altında, ben de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, gerek yapılacak olan olağanüstü kongremizin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi, gerekse İstanbul’da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak, 8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Gözler İyi Partili Ünzile Yüksel’e çevrildi

T24'ten Serkan Demirtaş'ın özel haberine göre, Kavuncu’nun istifa açıklamasından sonra İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Akburak’tan da hamle geldi. Akburak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘’Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Büyük kongremizin Türkiye’nin umudunun İyi Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum. Her daim liderimizin yanındayım! Sevgi ve saygılarımla’’ diyerek partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. İyi Parti’de istifa gündemi devam ederken gözler İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Kadın Politikaları Başkanı Yüksel’e çevrildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.