Rusya'nın İstanbul Konsolosluğu önünde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı protesto edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dün Rusya’nın İstanbul Konsolosluğu önünde, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve sürdürdüğü savaş protesto edildi. Protesto da Ukrayna, Türkiye ve Kırım Tatar bayrakları dalgalandı.

Bugün İstanbul Taksim’de, Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve sürdürdüğü savaş protesto edildi.

Ukrayna, Türkiye ve Kırım Tatar bayraklarının yan yana dalgalandığı, Ukraynalıların, Kırım Tatarlarının ve kayıtsız kalmayan vatandaşların katıldığı protestoda “Savaşa hayır!” yazılı pankartlar taşındı, sloganlar atıldı. Protesto gösterisi basın mensupları tarafından da takip edildi. Etkinliğe katılan Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten ve İsmail Gaspıralı Kırım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakkı Karadaş basın mensuplarına demeç verdi.

Prototesto ile ilgili alandan bilgi ve fotoğrafları ulaştıran Kırım Derneği İstanbul Şubesi’nden Ergun Sevimsoy, sabah 10.00’dan itibaren protesto alanında olunduğunu, öğlene doğru da Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy’ın protestoya gelerek katılımcılara teşekkür ettiğini aktardı.

İstanbul’da Kırım Derneği İstanbul Şubesi tarafından 27 Şubat 2022 Pazar günü saat 14.00’de İstanbul’da Beyazıt Meydanı’nda Rusya’nın Kırım’ı işgalinin 8’inci yılının protesto mitingi de düzenlenecek.

QHA

(Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten-Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.