RTÜK’ün cezalarına Gazeteciler Cemiyeti’nden kınama: Kara leke

Gazeteciler Cemiyeti RTÜK’ün TELE1 HalkTV ve FOX TV’ye verdiği çezaları kınadı. Gazateciler Cemiyeti verilen cezayı “Kara leke” olarak nitelendirdi.

İktidarın baskı ve sansür aygıtı RTÜK bugün bir kez daha bağımsız yayıncılık yapan kanallara ceza yağdırdı. RTÜK, TELE1’de Prof. Dr. Emre Kongar ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza hakkında ‘halkın iradesine darbe’ nitelemesi nedeniyle yüzde 3 idari para cezasını verdi. bildirdi. RTÜK TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programı nedeniyle de yüzde 3 para cezası verdi.

YENİ CEZA YÖNTEMİ

Halk TV’de yayımlanan Medya Mahallesi programına 3 ayrı ceza verildiğini belirterek, Yayında “terör mimikle övüldüğü” savıyla programın 3 kez durdurulmasına, %3 de para cezasına karar verildi.

FOX TV’ye KADIGİL CEZASI

RTÜK, FOX TV’de İlker Karagöz’ün konuk ettiği TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’in AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır” sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi.

GAZATECİLER CEMİYETİN’NDEN KINAMA

Gazeteciler Cemiyeti, RTÜK’ün kararına tepki gösterdi. Gazeteciler Cemiyeti’nin sosyal medya hesabından yapığı paylaşımda, “Artık bu cezalar basın tarihimizin en kara lekesi olarak RTÜK Başkanının alnına çalınmıştır ve ömür boyu çıkmayacaktır. O bu kara lekeyle yaşayacak, ama bedel ödeyen yayıncılar hep onurla ve saygıyla anılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Tele-1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.