Ramazan'da tam kapanma var mı? İşte kabine toplantısında alınan yeni kararlar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz" dedi. Öte yandan 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren harita güncellendi. En yüksek vakanın görüldüğü iller Kırklareli, İstanbul ve Çanakkale oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alınan yeni tedbirlerle ilgili açıklamalarının satır başları şöyle: Türkiye, salgının sağlık boyutunu başarı ile yürüttüğü gibi alınan tedbirlerin olumsuz etkilerini azaltmada da ülkeler arasında önemli bir yer alıyor.

Her fırsatta tedbirleri gevşeterek normalleşme sürecini başlatıyoruz. Toplamda aşılamada 19 milyonu bulan rakamla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Ancak vaka ve vefat sayılarımızın artış gösterdiği durumlarda ister istemez tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur kalıyoruz.

Son dönemde, bilhassa büyükşehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yöneltti.

Geçtiğimiz Kabine toplantımızda çoğu Ramazan ayı ile başlayacak bir dizi tedbiri paylaşmıştık. Bugünkü toplantımızda süreci tüm boyutları ile yeniden değerlendirdik.

KISMİ KAPANMA UYGULAMASINA GEÇİYORUZ

'KISMİ KAPANMA UYGULAMASINA GEÇİYORUZ' 

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek.

Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.

YÜZDE 85’İ İNGİLTERE VARYANTI

YÜZDE 85’İ İNGİLTERE VARYANTI 

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz. 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek.

Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak.

Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi. Uygulama, yarın akşam saati itibarıyla başlayacaktır.

İŞTE İLLERE GÖRE VAKA TABLOSU

İŞTE İLLERE GÖRE VAKA TABLOSU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ramazan ayında 2 haftalık kısmi kısıtlama kararı açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, illere göre 100 binde haftalık vaka sayısını gösteren haritayı paylaştı.

3 Nisan - 9 Nisan haftasında illere göre vaka sayısı İstanbul'da 100 binde 804.97, Ankara 419.06, İzmir ise 304.07 oldu. 882,13 ile Kırklareli en çok vaka görülen il olurken 32,17 ile Şırnak en az vaka görülen il oldu.

Türkiye'nin vaka haritasını paylaşan Bakan Koca, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritamızın güncel hali ektedir.

Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız.

EN ÇOK ARTIŞ OLAN İLLER

EN ÇOK ARTIŞ OLAN İLLER 

Kırklareli: 882.13, İstanbul: 804.97, Çanakkale: 797.34, Yalova: 690,82, Kastamonu: 653.33

VAKA SAYISI EN AZ OLAN İLLER

VAKA SAYISI EN AZ OLAN İLLER 

Şırnak: 32.17, Hakkari: 46.34, Şanlıurfa: 61.84, Van: 61.69, Mardin: 63.06

İSTANBUL'DA VAKA KATLANARAK ARTIYOR 

İllere göre 100 binde haftalık vaka sayısına göre İstanbul, 804,97 ile en çok vaka görülen ikinci il oldu. Vaka sayısı Ankara'da 419.06, İzmir'de ise 304.07 oldu.

Kaynak: Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.