Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin: "Partileşme sürecinde sona gelindi, siyasete format atacağız !.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

HASAN KARABULUT

Erbakan Vakfı ilk seçimlere girebilecek gibi siyasi parti kurma çalışmalarına son hızla devam ediyor. Kurucu Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın parti genel başkanı olması beklenen partinin tüzüğünün tamamlandığı belirtiliyor.

İKİNCİ ERBAKAN DÖNEMİ BAŞLIYOR

Milli Görüş lideri ve 54. hükümetin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vasiyeti üzerine kurulan Erbakan Vakfı her alanda çalışmalarını yaygınlaştırmak, ülkeyi yönetmeye talip olmak ve tüm insanlığın özlediği dünya barışını tesis etmek için ikinci Erbakan dönemini başlatmaya gün sayıyor. Tüm gelişmeleri hakkında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, gazetemize bir demeç verdi.

'MİLLİ GÖRÜŞ TEMSİL EDİLMİYOR'

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı şu günlerde oldukça hareketli. Erbakan Vakfı’nda, İkinci Erbakan dönemi diye adlandırılan ve siyasi parti kurma çalışmalarının hızlandığı günler yaşanıyor. Ülke çapında 72 il ve 400'ü aşan ilçe temsilciliğiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanını elinde bulunduran Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı'nın siyasi alanda Milli Görüş'ün temsil edilmemesinden dolayı siyasi parti kararı aldığı söyleniyor. Erbakan Vakfı'nda, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere yetişecek gibi parti çalışmalarına devam ediliyor.

‘BORÇ ÇİN’DE DE OLSA GİDİN ALIN MANTIĞI VAR’

Her alanda yozlaşmanın taban yaptığı kişi başına düşen borç miktarının giderek arttığı, borçlanmanın ödenemez noktaya ulaşıp, borcun borçla ödenmeye başlandığı, dolayısıyla borç bulmakta dahi zorluk çekildiğinden varlık fonu oluşturulduğu günlerde ümitlerini yitirenlere ümit, kimsesizlere kimse olma vazifesini yerine getirilmesi, Erbakan Vakfı'nın siyasi alanda var olması, Milli Görüş misyonunun temsil edilmesi için Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın ‘atılması gereken tüm adımları atacağız' sözü ile harekete geçen Milli Görüş’ün partisini yakın bir zamanda siyasi alanda göreceğiz. Atalarımız ‘ilim Çin’de de olsa alın’ mantığı günümüzde kredi Çin’de de olsa gidine getirildi.

‘PARTİMİZ SIRADAN BİR PARTİ DEĞİL SİYASETE FORMAT ATACAĞIZ’

A’dan Z’ye her konuda uzman akademisyenlerin yer aldığı ve aylardır çalışmasının yapıldığı Milli Görüş’ün parti programının bitimine ramak kaldığı günler yaşanıyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, ‘Kurulacak partimiz sıradan partilerle karıştırılmamalı, siyasi arenaya girildiğinde söylemlerden eylemlere kadar siyasete format atacağız’ dedi.

‘KONUŞTUĞUNU YAPAN ERBAKAN DÖNEMİ BAŞLIYOR’

Bekin: ‘İkinci Erbakan döneminde artık kınamalara son verilecek. Her konuda ekonomide, eğitimde iç ve dış siyasette kınama-şiddetle kınama dönemi bitip konuşulanı yapma dönemi başlayacak. Konuşulanlar bir bir hayata geçirilecek. Merhum Erbakan Hoca REFAH döneminde Milli Görüş’ün kokusunu almıştınız demişti. Şimdi ikinci Erbakan döneminde tüm dünya Milli Görüş'ün özüyle nüvesiyle aslıyla tanışacak. Birinci dönemde yarım kalan işler tamamlanacak. Halkımız ehveni şerlere, fotokopilere, kötü taklitçilere muhtaç kalmayacak.’

'DOĞSUN ARTIK REFAH GÜNEŞİ'

İkinci Erbakan dönemini heyecanla ve merakla beklenirken siyasi partinin kuruluşunun ne zaman olacağı sorusu akla geliyor. Doğan Bekin’in verdiği bilgiye göre yeni kurulacak siyasi partinin tüzüğü bitti, şu günlerde parti programı da tamamlanmak üzere. Milli Görüş tabanında Refah Güneşi özlemle bekleniyor. 2018 Ağustos ayının ilk günlerinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın kurulacak partinin genel başkanı olarak resmen ikinci Erbakan dönemini başlatması bekleniyor.

‘ÜRETİM EKONOMİSİNE MUTLAKA GEÇİLECEKTİR’

Doğan Bekin, ‘Milli Görüş’ün birinci döneminde büyük hamlelerle ağır sanayi başlatılmıştı. Şimdi bu hamleler yok edildi. O dönemde yapılan yatırımlar açılan fabrikalar ya kapatıldı, ya birilerine peşkeş çekildi. Yeniden Milli Görüş ile ikinci Erbakan döneminde fabrika yapan fabrikalar, ağır sanayi, kendi markalarımız kurulacak Milli Ekonomik Hamle başlayacak tatlı reçeteler halkımıza sunularak vatandaşımız ve ülkemiz zenginleştirilecektir. Sadece ekonomik alan yeterli değildir. Ahlak, hukuk, siyasi, bilim alanında da ülkemize düzen gelecektir. Alt yapı çalışmalarımız ve kadrolarımız hazırdır’ söyleminde bulundu.

‘ÜLKE MENFAATLERİ İÇİN OMUZ VERMEK İSTEYEN HERKESE KAPI AÇIK’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin: ‘Her alanda insanımızı ülke menfaatlerini düşünen katkı koymak isteyen her vatandaşımız ötekileştirilmeden kendisini bulacağı Milli Görüş Partisi çatısı altında sorumluluk sahibi 81 milyon insanımız toplanabilecek. Türkiye’nin Yeniden Büyük Türkiye ile D 8 harekete geçirilip, D 60 kurularak, tüm dünyaya huzur ve barışın tesisi için yola çıkılacaktır’ sözlerini ifade etti.

‘BÜYÜK KONGRE EYLÜL AYINDA’

İkinci Erbakan döneminin resmen başlamasıyla siyasi partinin büyük kongresinin Eylül ayında yapılması planlanıyor. Doğan Bekin: ‘Milli Görüşçüler partilerine kavuştuklarında kurucular kurulu MKYK-GİK ilan edilip illere kurucu il başkanları atanacak. Ardından ilçelerde kurucu ilçe başkanları atanıp kongrelerin yapılmasına başlanacak. Bu çalışmaların kısa sürede yapılacağı kanaatindeyiz’ dedi. Bekin, Ağustos ve Eylül ayı içerisinde il ve ilçe kongrelerinin tamamlanıp tüm teşkilatların katılımıyla Eylül ayında büyük kongrenin yapılacağını ifade etti.

‘BURSA HAZIR’

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa il başkanı Naim Öztürk ise kurulacak siyasi parti için tüm ilçelerde çalışmaların başarıyla devam ettiğini ifade etti.

Milli, Görüş’ün yeni partisi kurulum çalışmalarında Öztürk: ‘Yeni partide tüm mesaimizle Bursa da kurucuları tespit edip en kısa sürede 17 ilçede de kongreleri yapabilecek potansiyele ulaşmış durumdayız. Yeniden Milli Görüş siyasete girdiğinde hem ülkemiz hem de dünya bundan mutlaka etkilenecektir. İsraf önlenip zararlar ortadan kaldıracaktır. Dış siyasette de vatandaşlarımızın başını öne eğdirme dönemi son bulacaktır. Biz dünyaya göre değil dünya bize göre hareket eder olacaktır. Erbakan ‘ın genel başkanlığı ülkemiz ve İslam alemi için büyük bir fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi ülke menfaatinedir. İkinci Erbakan dönemi mutlaka birinci dönemde belirlenen hedeflere ulaşacaktır’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.