150

Pençe-Kilit harekat bölgesinde Mehmetçiğe hain saldırı; 3’ü ağır 10 askerimiz yaralı

Hakkari Çukurca Komutanlığı, 5’inci Komando Taburuna bağlı askerlerimiz,  yine haince bir drone saldırısına uğradı. 

Hakkari-Çukurca İlçesi Mrk.J.Krk.K.lığı, Pençe-Kilit harekatı kapsamında, 26.06.2025 günü yapılan drone saldırısı sonucu; 23'üncü P.Tüm.K.lığı, 51'inci Komd.Tug.K.lığı, 5'inci Komd.Tb. K.lığı emrinde görevli 2’si üsteğmen, 1’i astsubay, 7’si onbaşı ve er olmak üzere toplam 10 askerimiz yaralanmıştır. Yaralı personellerin tedavisine Işıklı Sahra Hastanesi'nde başlanıldığı ve isimlerinin bu süreçte mahfuz tutulması gerektiği öğrenilmiştir.

MSB'ndan konuyla ilgili bir açıklama yapılmaz iken, AKP Eski Milletvekili Şamil Tayyar’ın da X hesabından paylaştığı mesajına göre, bu menfur saldırı neticesi 2’si üsteğmen, 1’i astsubay, 7’si onbaşı ve er olmak üzere toplam 10 askerimiz yaralandı; yaralılardan 3’ünün durumu ağır..  

Şamil Tayyar'ın paylaşımı şöyle;

"Dün. Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit bölgesinde askerlerimize dronlarla alçak bir saldırı düzenlendi. 5.Komando Taburu’na bağlı 2’si üsteğmen, 1’i astsubay, 7’si onbaşı toplam 10 askerimizin yaralandığı, ilk aşamada Işıklı Sahra Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, 3’ünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor. Rabbim, yiğitlerimize şifa versin. Dron saldırısına ilişkin görüntüler ve yaralılarımızın isimleri bizde mevcut. Hadisenin hassasiyeti nedeniyle yayınlamıyorum. Saldırının terör örgütü PKK tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Bu vahim hadiseyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın sessizliği ilginç. Kimse kusura bakmasın, bu alçak saldırıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunludur. Saldırıyı gerçekleştirenler PKK içindeki çözüm karşıtları mı, PKK’nın örgütsel eylemi mi, arkasında hangi güçler var, tüm sorular cevap bulmalıdır. Başımızı kuma gömmenin kimseye faydası yoktur.."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150