Özdağ'ın Cemevleri açıklaması üzerine, Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk istifa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın, Aydın’da bir cemevi ziyareti esnasında “Cemevlerine ibadethane statüsü vermeyeceğiz” sözleri üzerine Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk istifa etti.

Özdağ, yaptığı bu konuşmada “Cemevlerine ibadethane statüsü vermeyeceğiz. Olursa tarikatlar da aynı şeyi isteyecek” demişti.

Özdağ’ın açıklaması sonrası Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, twitter hesabından yayınladığı mesajında görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Türk bu açıklamalarında şunları söyledi:

"Cemevleri Türkmenlerin/Alevilerin ibadethanesidir. Değildir demek; kimsenin haddi değildir."

"Bize bin yıldır Türkmen derler. Biz kanunla Türk olmadık. Türküm… Türkçüyüm… Hünkar Hacı Bektaşı Velinin yolunda Kızıl Elmanın neferiyim. Cemevleri Alevilerin ibadethanesidir. Zafer Partisindeki görevlerimden istifa ediyorum."

Untitled-2

bursaarena.com.tr

fotoğraf kaynak: Twitter

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.