ÖSYM Başkanı görevden alındı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alındığı duyuruldu.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. KPSS'de çıkan 20 sorunun Yediiklim Yayınevi'nin daha önce yayınlanan deneme sınavlarında çıkan soruları ile aynı olduğu öne sürüldü.

Sosyal medyada gün boyu tartışılan iddia sonrasında CHP'li vekiller soru önergeleri ile konuyu Meclis'e taşıdı.

Halk Tv'de yer alan habere göre, ÖSYM'den yapılan açıklamada, iddia yalanlanırken, Cumhurbaşkanlığı inceleme başlatılması talimatı verdi.

İletişim Başkanlığı'nın paylaşımını alıntılayan Erdoğan ise, “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” demişti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı

Türkiye gündemine bomba gibi düşen iddia sonrası, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

resmi.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.