Mustafa Kemal Atatürk'ün AFRİN'deki Karargahındaki ZAFER BAYRAMI Töreni

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birinci Dünya Savaşı’nın (Harb-i Umumi, Cihan Harbi) son döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün Suriye’nin Afrin kentindeki son karargahında Kurt-ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına tören düzenlendi.

Kurt-ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Cumhuriyet tarihinde bir ilki teşkil ederek Afrin’in Raco bölgesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 7. Ordu Komutanı olarak 26 Ekim 1918’de geldiği ve görev yaptığı karargahın önünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

KURT-AR’DAN ANLAMLI ANMA TÖRENİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün Suriye’de bulunduğu son karargahında, gerçekleşen anma töreni İstiklal Marşı ile başladı. Kurt-ar gönüllüleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı karargahın önünde anlamlı bir şekilde kutladı. Türk ordusunun Birinci Cihan Harbi’nden Afrin ve Halep bölgesinde Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarına kadar bölgede varlığını sürdürmeye devam eden Türk ordusunun mücadelesinin tarihi bir nişanesi olan karargahın hala dimdik ayakta durması dikkat çekti.

Törenin görüntüleri Kurt-ar’ın resmi Facebook hesabından yayımlandı. İşte o tarihi görüntüler:

MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN AFRİN’DEKİ SON KARARGAHI

Karargah, Harb-i Umumi’nin son döneminde Mustafa Kemal Paşa’nın Suriye’deki son karargahı olarak biliniyor. Bu bölgede, İngilizlerle Türk güçleri arasında 26 Ekim 1918’de Birinci Dünya Savaşı’nın son meydan muharebesi olan “Katma Meydan Muharebesi” meydana geldi. Mustafa Kemal Paşa’nın buradan Halep’e bir savunma hattı oluşturmayı düşündüğü ifade edilen bu yer, aynı zamanda Misak-ı Milli’nin güney sınırlarının oluşumunun temellerini atıyor. (QHA Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.