Muharrem İnce seçim kararını açıkladı

Özgür Özel’le iki kez görüşen Memleket Partisi ile CHP arasındaki görüşmeler kesildi. İnce, bugün yaptığı açıklamada "Şu an için CHP yönetimiyle bir ittifak düşünmüyoruz" dedi.

Muharrem İnce, CHP tarafından yapılan önerileri beğenmedi ve şimdilik görüşmeler kesildi.

 

İNCE'NİN SICAK BAKMADIĞI TEKLİF

Cumhuriyet Gazetesi'nden Miyase İlknur'un haberine göre
geçen hafta yapılan görüşmelerde Memleket Partisi’ne İzmir’de “garantili” bir ilçe belediyesi ve büyük kentlerde meclis üyelikleri verilmesi konusunda mutabakata varılmıştı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i İzmir adayı göstermeyi düşünen Özel’in ondan boşalacak Selçuk Belediyesi’ni Memleket Partisi’ne önerdiği ancak İnce’nin teklife sıcak bakmadığı öğrenildi.

İnce’nin İzmir’in merkez ilçelerinden birinin verilmesine yönelik talebi de başta CHP Sözcüsü Deniz Yücel olmak üzere CHP yönetimi tarafından onay görmedi.

İSTANBUL ADAYI OLARAK KONUŞULAN İSİM

İnce’nin ekibinden adayların pazartesi günü açıklanacağı şeklinde hazırlık yapılmasını istediği belirtilirken kulislerde eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen’in önümüzdeki hafta İstanbul adayı olarak açıklanacağı konuşuluyor.

TELEFONA DÖNMEDİ İDDİASINA YANIT

İmamoğlu’nun dün görüşmelerin yeniden başlatılması için telefonla mesaj gönderdiği ama İnce’nin bu mesaja cevap vermediği iddia edildi.

İnce, bu iddiaya "Önce yalan haberlerden başlayayım. Sayın Ekrem İmamoğlu, beni aramış, ulaşamamış. Telefon burada, kayıtlar burada. Bana dün sabah mesaj atmış. Sonra ikinci bir mesaj atmış 'mesajım iletilmedi mi' diye. Döndüm. Az önce yolda gelirken bir mesaj daha attı, cevap yazdım. Böyle bir şey yoktur" yanıtını verdi.

MUHARREM İNCE'DEN YENİ AÇIKLAMA

Bugün gazetecilere seçim kararını açıklayan Muharrem İnce, "Şu an için CHP'deki mevcut yönetimle bir ittifak düşünmüyoruz" dedi.

İnce, "CHP ile ittifak yapmak için beklentiniz nedir?" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Değişmek başka bir şeydir, başkalaşmak başka bir şeydir. Benim bulunduğum bir parti değil orası. Böyle bir ittifak kurmak... Yarın şartlar değişir başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz.CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı."

"İLKELİ SİYASETTEN YANAYIZ"

İnce, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
* İlkeli, omurgalı siyasetten yanayız biz. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı.

ÖZGÜR ÖZEL'İN "DERSİM" SÖZÜNE TEPKİ

* Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dertsim bir bölgenin adıdır. Oradaki vilayetin adu Tunceli'dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu. Tunceli diyordu.

CHP'Yİ BİLGİRGE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

* Terör bildirgesi Meclis'e geldi mi sen AKP ile aynı yerde duramam diyemezsin. Terörle mücadeleye destek olacaksın.

* Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum: Arkadaşlar biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Değişmek başka bir şey başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin partisi gitmiş başka bir parti gelmiş. Yarın başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz.

TÜRKİYE'NİN YENİ BİR NEFESE İHTİYACI VAR

* Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halkımız bu muhalefete güvenmemektedir. Türkiye'nin yeni bir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye'yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur.

GİREBİLDİĞİMİZ HER YERDE SEÇİME GİRECEĞİZ

* Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katmak istiyoruz."

"İSTANBUL'DA 3 ADAYIMIZ VAR"

"Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi'dir" diyen İnce, "Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz. Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız İstanbul'da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacağız. Mehmet Sevigen 3 kişiden biri" ifadelerini kullandı.

ince-muhalefete-yuklendi-partisinin-13-adayini-acikladi-istanbul-icin-3-ihtimal-var-1.jpg

İŞTE MEMLEKET PARTİ'NİN HALK TV'DE YAYINLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

İnce, partisinin kesinleşen adaylığı kesinleşen 2'si büyükşehir 13 ismi ise canlı yayında tanıttı.Adayların tümünün erkek olması dikkat çekti. Aday gösterilmemesinin ardından CHP’den istifa eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da adaylar arasında yer aldı.

* Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Psikolog Salih Eskici

* Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Avukat Ali Sarı

* Bilecik Belediye Başkan adayı: Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman

* Yalova Belediye Başkan adayı: İş İnsanı Fatih Elönü

* Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı: Doktor Haluk Bozdoğan

* Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı: Ankara İl Başkanımız Mahmut Celal Ünsal

* Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan adayı: Öğretmen Yekta Faik Yılmaz

* Aydın Nazilli Belediye Başkan adayı: İnşaat Mühendisi Ali Çetinkaya

* Bilecik Bozüyük Belediye Başkan adayı: İş İnsanı Talat Halefoğlu

* Eskişehir İnönü Belediye Başkan adayı: İş İnsanı Hamdi Tosunoğlu

* İzmir Bayındır Belediye Başkan adayı: Yüksek Mimar Ali Erişen

* İzmir Tire Belediye Başkan adayı: Mimar Nihat Koç

* Samsun Canik Belediye Başkan adayı: Öğretmen Furkan Güler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.