Milli Savunma Bakanlığı: Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 3 Türk askeri şehit oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı, bu sabah Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 operasyon bölgelerinde bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye karşı yapılan mücadele esnasında 3 Türk askerinin şehit edildiğini açıkladı. Bölgelerde taciz ateşi açan PKK/YPG’lı 25 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sınır ötesi operasyonlarla terörle kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Bakanlık bu sabah yaptığı açıklamalarda, bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye karşı yapılan mücadele esnasında Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2, Pençe 1-2 Harekatı bölgesinde ise bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

3 TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLDU

Bakanlığın açıklamalarına göre, Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları PKK/YPG tarafından Türkiye’nin bir üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu Tnk. Söz. Er Mevlüt Yoğurtcu ve Tnk. Söz. Er Mert Otal şehit oldu. Pençe 1-2 Harekat bölgesinde de bir el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu yaralanan Piyade Söz. Er Cüneyt Taşyürek şehit oldu.

25 PKK/YPG’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şehit haberlerinin geldiği bölgelerde hemen operasyon başlatan Bakanlık, bölücü terör örgütü mensuplarının 25’inin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmıyor, kalmayacak! Kahraman Komandolarımız, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerindeki 25 PKK/YPG’li teröristi önleme ve cezalandırma atışlarıyla etkisiz hâle getirdi. Teröristleri kazdıkları hendeklere gömmeye devam edeceğiz!” ifadeleri kullanıldı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
SuriyeŞehitMSBIrak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.