Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Sözleşmesi imzalandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Kurum ile TRMOTOR arasında Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi imzalandı. SSB’de gerçekleştirilen imza törenine Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve TRMOTOR temsilcileri katıldı.

SSB öncülüğünde yürütülecek olan program kapsamında, bir yandan Milli Muharip Uçak için ülkemizde bir turbofan motorun tasarım, geliştirme ve test altyapıları oluşturulurken, diğer yandan da farklı proje ve programlara hizmet edebilecek pek çok kabiliyet ve teknoloji kazanımı hedefleniyor.

Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı kapsamında motorun, kritik alt sistem ve komponentlerin yerli imkanlarla geliştirilmesi hedefleniyor.

Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi, ülkemizin gaz türbinli motorlar ve bu motorlara ilişkin alt/yan teknolojilere yönelik kabiliyet sahibi olan dünyadaki çok az ülkeden biri olması yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.