Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Komutanlar Libya'da

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Libya’ya gitti.

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesini Mitiga Havalimanı’nda Libyalı yetkililerin yanı sıra Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen ve Libya Görev Grup Komutanlığı yetkilileri karşıladı.

Bakan Akar ve Komutanlar, daha sonra Libya Savunma Bakanlığına geçti. Burada Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi için askerî tören düzenlendi. Tören, bando tarafından iki ülke ulusal marşlarının çalınmasıyla başladı.

Daha sonra Bakan Akar tören kıtasını selamladı. Törenin ardından Bakan Akar ve Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş önce baş başa görüştü ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Görüşmenin açılışında konuşan Bakan Akar, sözlerine Libya Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak başladı.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türkiye’nin selamını getirdiklerini ifade eden Bakan Akar, Libya’nın güven, huzur içinde nice Bağımsızlık Günleri kutlaması temennisinde bulundu. Bakan Akar, “Siz burada ne kadar rahat, güçlü ve huzurlu olursanız biz de Türkiye’de kendimizi o kadar rahat ve huzurlu hissederiz” diye konuştu.

Kaynak Milli Savunma Bakanlığı
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
Hulusi AkarMSBLibya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.