MGK'dan Ukrayna ve Rusya gerilimi açıklaması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yapılan bildiride, Rusya ve Ukrayna arasında gerilime dikkat çekildi. MGK, çatışmanın bölgede kimsenin faydasına olmayacağını ifade ederek taraflara sağduyu çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantının ardından açıklanan bildiride, Türkiye’nin 2021 yılı milli güvenik hususları hakkında değerlendirme yapılırken; 2022 yılında karşı karşıya kalınan güvenlik sorunlarına dikkat çekildi.

MİLLİ GÜVENLİK KURULUNDAN RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesi,milli birlik ve beraberlik ile beka sorununa ilişkin tehditlere dikkat çekilen bildiride, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim değerlendirildi:

“Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında artan gerginlik ele alınmış, gerilimin artmasının hiç kimsenin menfaatine neticeler doğurmayacağına dikkat çekilerek, tüm taraflara sağduyu içinde tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulunulmuştur. Güney Kafkasya’da barış ve istikrarı güçlendirmek amacıyla kurulan mekanizmaların ve sarf edilen gayretlerin Türkiye ve Ermenistan başta olmak üzere, tarafların yapıcı ve samimi çabalarıyla ilerletilmesine atfedilen önem vurgulanmıştır. Uluslararası hukuku pervasızca ihlal eden ve çarpıtan, antlaşmalar hilafına adaları silahlandırmayı ısrarla sürdüren Yunanistan, diyalog ve iş birliği çağrılarımıza samimiyetle karşılık vermeye davet edilmiş, Ege ve Akdeniz’deki meşru hak ve menfaatlerimizin korunması hususundaki kararlılığımız tekraren hatırlatılmıştır.”

QHA / Ö.K.

Anahtar Kelimeler:
RusyaMGKUkraynaGerilim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.