Makina Kimya Endrüsti Kurumu'ndan üretim atağı: "Milli Deniz Topu"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünyada sayılı ülkenin geliştirebildiği deniz topu silah sistemleri Makine ve Kimya Endüstrisi tesislerinde üretildi. Sadece 12 ayda üretilen yerli ve milli deniz topunun, 2022 yılı Şubat ayında TSK envanterine girmesi planlanıyor.

Türk deniz gücünün dışa bağımlılığını azaltacak olan Türkiye’nin milli deniz topu, milli savaş gemilerinin vurucu gücü olmak üzere geliştirildi. Sadece 12 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen sistem aradaki başarılı test atışlarının ardından kullanıma sunulacak. Deniz topunun limanlarda ve seyir halindeki gemilerde testlerine de yakında başlanacak. Test ve üretim konusunda ince elenip sık dokunması ile Makine ve Kimya Endüstrisi öncülüğünde geliştirilen milli deniz topunun, 2022 yılı Şubat ayında TSK envanterindeki yerini alacağı öngörülüyor.

MKEK Gemiler için "Deniz Topu" geliştiriyor | DefenceTurk

16 KİLOMETRE ETKİLİ MENZİLLİ

Yaklaşık 17 bin parçası bulunan ve bu parçaların tamamı yerli ve milli olarak üretilen deniz topunun 16 kilometrelik etkili menzili bulunuyor. 360 derece hareket kabiliyetine sahip deniz olan top 5 farklı mod ile dakikada 80 atış kabiliyetine sahip. Dikey eksende ise 85 derece açıya kadar yükselebilmekte.

Geliştirilen sistem ile birlikte Türkiye dünyada deniz topu üretebilen sayılı ülkeler arasına girdi. Üretilen deniz topu mevcut sistemlerden farklı olarak yerli ve milli imkanlarla geliştirilen dijital kontrol sistemi ile kullanılacak.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.