Lütfü Türkkan hakkında dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesi hazırlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından "hakaret" ve "etkili "eylem" suçlamalarıyla milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Bingöl'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren bir vatandaşa küfür eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Akşener'in talebi üzerine geçen hafta sonu grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise pazartesi günü Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada istifanın yeterli olmadığını söylemiş, "Partinin grup başkanvekilliğinden veya genel başkan yardımcılığından ayrılması bu iş için bir çıkış yolu değildir" demişti.

"Bu siyasetçi müsveddesinin 'milletvekili' sıfatına da o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya da hakkı yoktur" ifadelerini kullanan Erdoğan "Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım" diye konuşmuştu. Erdoğan "Bu şahsın milletvekilliğinin sonlandırılması dahil, en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız" demişti.

DW / EC, TY

©Deutsche Welle Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.