Lodos can aldı! İstanbul ve Zonguldak'ta 5 kişi hayatını kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye'de etkisini sürdüren lodos ve fırtına nedeniyle çatılar uçtu, deniz taştı, vatandaşların üzerine beton yağdı.

Meteoroloji'nin uyardığı İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. İzmir'de fırtına nedeniyle inşaattan düşen gaz beton parçaları vatandaşın üzerine yağdı. Bursa'nın Kestel ilçesinde, ilçenin simgesi haline gelen 270 yıllık çınar ağacı, şiddetli lodos sebebiyle devrildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş için alçalan uçaklar şiddetli lodos nedeniyle piste pas geçti. İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. Son dakika haberine göre, Zonguldak'ta ise hastane çatısında çalışan işçi, rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kalıp can verdi.

İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu. Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı.İzmir'de ise etkili olan fırtına nedeniyle bir inşaattan düşen gaz beton parçaları, seyir halindeki aracın ve kaldırımdaki vatandaşın üzerine devrildi. Olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Denizden taşan sular, sahil şeridindeki tramvay hattını da etkiledi.

    Türkiye genelinde dün akşam ve bugün de etkisini sürdüren fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Kuvvetli lodos, sabah saatlerin itibaren etkili olmaya devam ediyor.

    İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatı uçtu. Rüzgarın hızı Beylikdüzü'nde 130, Adalar'da 100, Boğaz çevresinde ise 80 km/saate kadar ulaştı.

      Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. O anlar mahalleli tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

      İstanbul'da lodos etkisini artırmaya başladı. Arnavutköy'de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. Mahalle sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevkedildi.

        ÇOCUĞUNU KURTARAN ANNE ÇATININ ALTINDA KALARAK HAYATINI KAYBETTİ

        ÇOCUĞUNU KURTARAN ANNE ÇATININ ALTINDA KALARAK HAYATINI KAYBETTİ

        Esenyurt'ta, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtarıp, kendisi kaçamayan anne Elif Şanver hayatını kaybetti.

        Olay, saat 13.20 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı apartmanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı o sırada aşağıda çocuğuyla yürüyen Elif Şanver'in üzerine düştü.

        Çocuğunu kurtaran kadın, çatının altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, enkaz altında kalan kadını çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanver, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Anne Şanver kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        "KANLAR İÇİNDE KALMIŞTI"

        Yaşanan olayı anlatan Bağlarçeşme Mahallesi Muhtarı Ali Deli, "Terasın uçmasıyla bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Çocuk vardı. Çocuk çok şükür kurtuldu. Çatının uçtuğunu görünce kendini üzerine attı. Altında kaldıkları tahtayı çıkarınca sağ salim çocuğu çıkardık. Kadın kafasını yere vurunca kanlar içinde kalmıştı. Çocuk kurtuldu" dedi.

          ZONGULDAK'TA 1 İŞÇİ ÖLDÜ

          Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin çatısında ameliyathane inşaatında çalışan Serkan Duran (21), rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kalıp, yaşamını yitirdi.

          Olay, öğle saatlerinde ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde meydana geldi. Hastanenin çatısına yapılan ameliyathane inşaatında çalışan Serkan Duran, şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen duvarın altında kaldı. Birlikte çalıştığı babası Ahmet Duran, hastaneni sağlık personeline haber verdi. Sağlık ekibinin müdahale ettiği Serkan Duran, acil servise kaldırıldı. Serkan Duran, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

          Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

            İZMİR'DE DENİZ TAŞTI, BETON YAĞDI

            İZMİR'DE DENİZ TAŞTI, BETON YAĞDI

            Saat 09.15 sıralarında İsmet Kaptan Mahallesi Elektronikçiler Çarşısı'nda meydana geldi. İddiaya göre Emre Katre (30) idaresindeki 07 BCP 11 plakalı hafif ticari araç sokakta seyir halindeyken, kuvvetli fırtınanın etkisiyle sokakta bulunan ve tadilat halinde olan bir otelden gaz beton parçaları savruldu. Yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düşen gaz beton parçaları, hafif ticari aracın ve kaldırımda bulunan vatandaşın üzerine düştü. Araç içerisinde eşi ve küçük çocuğuyla bulunan Emre Katre, ve kaldırımda bulunan vatandaş şans eseri olaydan yara almadan kurtuldu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, olayla ilgili rapor tuttu.

              THY'DEN YOLCULARINA LODOS UYARISI​​​​​​​

              THY'DEN YOLCULARINA LODOS UYARISI

              Lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "İstanbul'da etkisini gösteren olumsuz hava koşulları (limit dışı rüzgar) nedeniyle uçuş operasyonlarımızda aksaklıklar yaşanmaktadır. Durumun bugün ve yarın aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız" dedi.  

              UÇAKLAR DİVERT ETTİ  

              Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamayan ve pisti pas geçerek havada tur atmak zorunda kalan THY'nin 6 seferi başka havalimanlarına yönlendirildi. THY'nin Newyork, Varşova, Budapeşte, Malta, İzmir -İstanbul Havalimanı'na seferini yapan uçakları Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirilirken, Amasya seferini yapan uçak ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

                BURSA'DA 270 YILLIK AĞAÇ DEVRİLDİ​​​​​​​

                BURSA'DA 270 YILLIK AĞAÇ DEVRİLDİ

                Bursa'nın Kestel ilçesinde, ilçenin simgesi haline gelen 270 yıllık çınar ağacı, şiddetli lodos sebebiyle devrildi.

                  ​​​​​​​

                  Balıkesir'in Edremit körfezinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan fırtınası sebebiyle Edremit sahillerinde 5 metreyi bulan dev dalgalar sahilleri dövüyor. Dalgalar zaman zaman sahil şeridindeki 3 katlı evlerin boylarını aşıyor.

                    ​​​​​​​

                    Avcılar'da Ambarlı Limanı'nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.

                      İzmir​​​​​​​

                          Bursa

                            ​​​​​​​

                            Balıkesir

                              ​​​​​​​

                              Fırtınada, görevli içindeyken güvenlik kulübesi uçtu.

                                ÇATALCA'DA 2 TIR DEVRİLDİ​​​​​​​

                                ÇATALCA'DA 2 TIR DEVRİLDİ

                                Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. Araç içinde bulunan sürücüler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

                                Posta

                                Anahtar Kelimeler:
                                Hava DurumuFırtınaLodos
                                Avatar
                                Adınız
                                Yorum Gönder
                                Kalan Karakter:
                                Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
                                Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.