Küçükçekmece ve Başakşehir'de sele kapılan iki kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliğinin açıklamasına göre, İstanbul'da sel sularına kapılarak hayatını kaybeden sayısı 2'ye yükseldi.

İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan sağanak can aldı.

İstanbul Valiliği, Başakşehir'de sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Valilik'ten yapılan son açıklamada, "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimizde olmak üzere 2'ye yükselmiştir" denildi. 

İstanbul'daki kuvvetli sağanaklarda 1 saatte Arnavutköy ve Başakşehir çevrelerine metrekareye 128 kilogram yağış düştü. Arnavutköy ve Çatalca'da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul'da etkili olan sağanak ve sel baskınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, iklim değişikliği için seferberlik gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar sahada bin 808 ihbar gerçekleşti. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Kayaşehir istasyonumuzda göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edildi. Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura Hastanesi'ne müdahale ediliyor. Anlık müdahale için irtibatımız sürüyor.

2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz.  Valiliğimizle de eş güdümlü şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu bulmuştur. Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Anlık ihbarlarınız çok önemlidir. İklim değişikliğinin de seferberlik gerektirdiğinin ve yatırımların bunu düşünerek de yapılmasının altını çizmek istiyorum." 

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.