KKTC'de öğrenciler, güvenli okullara sevk edildi

KKTC'de, Türkiye'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından adadaki okul binalarına depreme dayanıklılık testleri yapılarak öğrenciler güvenli okullara sevk edildi.

Türkiye'yi derinden sarsan 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem bilimciler, fay hattının geçtiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) için uyarıda bulundu. Kısa zaman sonra KKTC'de de deprem olacağını öngören uzmanlar, hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor. 

KKTC DEPREME HAZIRLIKLI MI?

Buna yönelik olarak KKTC'de olası depremde yıkılma riski taşıyan binların boşaltılması için çalışmalar yapılıyor. KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Başbakanlık Deprem Denetim Komitesine bağlı teknik ekiplerin, okullarda yaptığı depreme dayanıklılık incelemesi hakkında değerlendirme yaptı. Bakan Çavuşoğlu, incelemeler sonucunda depreme karşı dayanıksız binaların tespit edildiğini belirtti. 

ÖĞRENCİLER GÜVENLİ BAŞKA OKULLARA GÖNDERİLECEK

Ülke genelinde riskli okulların boşaltıldığını ve 7 okulun birinde prefabrik sınıflarda eğitime geçildiğini, diğerlerinde ise eğitim ve öğretime ara verildiğini belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan incelemeler sonucunda riskli yapılardaki öğrencilerin bir kısmı güvenli başka okullara gönderilecek, bazı okullarda ise prefabrik sınıflarda eğitim yapılacak. İlk raporların çıkmasının ardından öğrencilerin durumuyla ilgili karar alacağız. Öğrenci sayısı fazla olan riskli okulların öğrencilerini başka okullara gönderip bu okullarda ikinci öğretime geçeceğiz. Bir bölümü riskli yapılardaki öğrenciler için prefabrik sınıflar kurarak eğitimin kesintisiz devamını sağlayacağız."

ADIYAMAN'DAKİ OTEL DEPREMDE KKTC'Lİ KAFİLEYE MEZAR OLDU

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman’daki İsias Otel’de 30 rehber ve spor müsabakaları için KKTC'den gelen kafileden 35 kişi hayatını kaybetmişti.

30 rehber ve 35 KKTC’li öğrenciye mezar olan Adıyaman’daki İsias Otel’in enkazına ilişkin inceleme raporunun tamamlanmasının ardından otelin sahibi ve yöneticileri tutuklanmıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.