KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM toplantısını değerlendirdi: 'Faydalı toplantı gerçekleştirdik’

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Antonio Guterres ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu. Tatar, Guterres ile faydalı bir toplantı geçirdiklerini belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Tatar, BM Genel Sekreteri ile “faydalı” ve “samimi” bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “BM Genel Sekreter ile yaptığımız toplantıda egemen eşitliğimizin fevkalade önemli olduğunu ve dolayısıyla Cenevre’de kendisine sunduğumuz 6 maddelik öneride ifade ettiğimiz gibi ‘egemen eşitliğimizin tanınması ve eşit uluslararası statümüzün kabul görmesiyle’ resmi müzakerelere geçebileceğimizi yineledik” dedi.

TATAR, TEMMUZ AYINI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Tatar, 27-29 Nisan’da Cenevre’de gerçekleştirilen gayriresmi toplantıda BM Genel Sekreterinin gösterdiği dengeli tutumunun çabalara olumlu katkısı olacağına inandığını ve bu tutumunun Temmuz 2021’de yayımlanacak raporlara yansıtılmasını da beklediğini söyledi. BM Genel Sekreteri Guterres ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Tatar’ı, Eylül 2021’de gerçekleşecek BM Genel Kurul çerçevesinde görmeyi beklediğini kaydetti.

GUTERRES, ANASTASİADİS İLE DE GÖRÜŞTÜ

Guterres, güven artırıcı önlemlerin kapsamlı bir çözümün yerini alamayacağını belirtti. Diğer taraftan Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan önce AB Liderler Zirvesi için Brüksel’de bulunan Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile de bir görüşme yaptı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
BMErsin TatarKKTC
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.