KKTC Başbakan yardımcısı Arıklı: KKTC’nin adını değiştirme, başkanlık sistemi getirme kararı aldık

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı , Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’nin ismiyle birlikte anayasanın değiştirilip başkanlık sistemini getirmeyi planladıklarını söyledi. Arıklı, ülkenin adının “Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” olarak değiştirileceğini dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, dün ülkenin adının değiştirilmesi ve sistem değişikliğine gidileceği yönünde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arıklı sosyal medya hesabından, “Devletin adı, Başkanlık sistemi ve YDP…” başlığıyla bir açıklama paylaştı. Londra Gündem’in aktardığı habere göre de Arıklı, ülkenin adının değişeceğini kaydetti. Arıklı, yine dün katıldığı bir TV programdaki açıklamalarına değinerek, “YDP olarak önümüzdeki dönem ‘sistem değişikliği’ konusunu gündemimize aldık” dedi. Diğer taraftan Arıklı, ülkenin adının ise “Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'” olarak değiştirileceğini söyledi.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ VE KKTC’NİN İSMİ KONUSU

Erhan Arıklı ayrıca, sistem değişikliği için anayasanın değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Oysa biz Anayasamızı bir türlü değiştiremiyoruz. Bunu yapmanın en kolay yolu devletimizin adını Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirmek. Bu isim bize Annan Planında BM tarafından verilmişti. İKO’da da bu şekilde gözlemci üye olarak bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
“YDP olarak biz bu konuda kendi çalışmalarımıza başladık” diyen Arıklı, bu konunun yakın süreçte ana konulardan biri olacağını kaydetti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.