Kışlalarda korona tehlikesi: Aileler erken tezkere bekliyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Askeri kışlalardaki korona virüs vakaları artıyor. Vakaların artması üzerine özellikle bedelli askerlik yapan gençlerin aileleri erken tezkere bekliyor…

Kışlalarda korona virüs vakaları artıyor. En son Burdur 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda 33 askerin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, temaslı oldukları tespit edilen askerler Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'ndeki Asımın Nesli ve Fereli Sinan Efendi yurtlarına yerleştirildi.

KARANTİNADAKİ ASKER SAYISI 670

Yapılan çalışmalar sonunda test sonuçları pozitif olan askerlerle temaslı 228 asker de Fereli Sinan Efendi Yurdu'nda karantinaya alındı. Böylelikle 2 yurtta karantinada olan toplam asker sayısı 670'a yükseldi.

MSB'DEN AÇIKLAMa

Milli Savunma Bakanlığı olayla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Burdur’da birliğine yeni katılan yükümlülerimizden 6’sında COVID19 vakası tespit edilmiş, bu personel ile teması olabileceği değerlendirilenler KYK yurtlarında gözetim altına alınmıştır. Yükümlülerimizde herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

AİLELER 'ERKEN TERHİS' İSTİYOR

Kışlalarda artan korona vakaları asker ailelerini de tedirgin etti. Özellikle bedelli askerlik yapan vatandaşların aileleri erken terhis beklediklerini belirtiyor.

Kaynak : Yeniçağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.