Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, Eskişehir’de "Rus İşgaline ve Savaşa Dur" dedi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını protesto etmeye devam ediyor. Platform, bugün saat 16.00’da Eskişehir’de Savaşa Dur” mitingi düzenledi.

Etkinlikte; Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer konuşma gerçekleştirdi. Ukrayna Ankara Büyükelçiliğinin gönderdiği mesajın okunduğu gösteride, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç adına Başkanvekili Metin Gündoğdu konuşma yaptı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve işgal girişiminin kınandığı protesto mitingine, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit katılım gösterdi.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, Eskişehir’de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırılarını protesto etti. Eskişehir Kırım Derneği, Kırım Gelişim Vakfı, Eskişehir Kırım Halk Bilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü (EKHAD) ve Romanya Dobruca Kırım Göçmenleri Derneğinin de ortak olduğu “Savaşa Dur” mitingi, bugün Eskişehir’de geniş bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte, Kırım Tatarları ve Ukrayna halkına destek verildi ve Rusya’nın işgal girişimi ve saldırıları kınandı.

Eskişehir’de  “Kırım, Ukrayna’dır” pankartı

ESKİŞEHİR BÜYÜK PARK ALANINDA RUSYA PROTESTOSU VE UKRAYNA’YA DESTEK MİTİNGİ

Eskişehir Kırım Halkbilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Dernek Başkanı Recep Şen’in sunuculuğunu yaptığı program, Eskişehir Büyük Park Alanında gerçekleştirildi. Soğuğa rağmen alana gelen Kırım Tatar ve Ukrayna diasporasından temsilciler ve sivil toplum kuruluşları, Rusya’nın hukuk dışı uygulamalarını protesto etti.

Etkinlikte, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer konuşmalarını gerçekleştirdi. Ukrayna Büyükelçiliğinin mesajı okundu ve Tepebaşı Belediye Başkanı adına başkanvekili Metin Gündoğdu konuşma gerçekleştirdi.

“SAVAŞA DUR” MİTİNGİNE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN GENİŞ KATILIM

Protesto gösterisinde, Eskişehir Ülkü Ocakları, Eskişehir Türk Ocağı ve Eskişehir’deki sivil toplum örgütleri katıldı. Protesto mitingine Kırım Derneği Genel Merkezi, Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi, Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi, Kırım Derneği Bursa Şubesi, Sakarya Kırım Türkleri Derneğinden Kırım Tatar dernek temsilcileri katılım gösterdi. Bunun yanı sıra, Azerbaycanlı ve Ukraynalı öğrenciler yer aldı.

Protesto etkinliğindeki konuşmalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

ESKİŞEHİR ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT: BU SAVAŞIN BİR AN ÖNCE DURMASI İÇİN TÜM DÜNYANIN HAREKETE GEÇMESİ LAZIM

“Mağdurlara yardım etmek hepimizin boynunun borcudur. Ukrayna’da sıkıntı çeken, ezilen halkın yardıma, desteğe ihtiyacı var. Eskişehir’den biz bu konuda elimizi taşın altına koyalım istiyorum. Vakfımız derneğimiz aracılığıyla çalışmalar yapalım. Bu savaşın bir an önce durması için dünyanın harekete geçmesi lazım. Artık, haklı haksız aramak artık anlamsız. Burada savaşın durması zorunludur. Dünya ne yazık ki, yeterince aktif olmadı, her ülke kendi ulusal politikaları bağlamında olaya baktı. Biz de “Yurtta barış, dünyada barış” şiarıyla savaşa karşı duruşumuza devam etmeliyiz.

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ JALE NUR SÜLLÜ: EN BÜYÜK ACIYI KADINLAR VE ÇOCUKLAR YAŞIYOR

“Her savaşta olduğu gibi bunda da en büyük acıyı kadınlar ve çocuklar yaşıyor. Yurtlarından topraklarından koparılıyor. Bu acılar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle yaşanıyor. Oradan gelecek soydaşlarımızı bağrımıza basmaya hazırız. Eskişehir’e gelen Kırımlı soydaşlarımızı bağrımıza bastık. Ama esas isteğimiz oradaki işgalin bir an önce son bulup herkesin vatanına kavuşmasıdır.”

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER: BU SAVAŞIN BAŞ SORUMLUSU PUTİN YÖNETİMİDİR

“Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun bu anlamlı toplantısında buluşmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Hepimizin aklı, vicdanı, yüreği Ukrayna’nın şehirlerinde, ve tabii ki 2014’ten bu yana Akmescit’te, Kırım’dadır. Buradan yüreğimizin, vicdanımızın sesini Ukrayna’ya dünyaya duyurduğu için teşekkür ediyoruz. Mesajımız belli bu savaş bitmeli. Siviller, kadınlar, çocuklar ölüyor. İnsanlar yerinden yurdundan oluyor. Bu savaşa artık bir dur denmeli. Bu savaşın baş sorumlusu egemen bir devleti yoksayan Putin’dir. Bu tartışmasız bir gerçektir. Dünya, 2008’de 2014’te Putin’e dur diyebilseydi bugün bunlar yaşanmazdı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.