Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine göz dağı: "Partiyi kamuoyu önünde yıpratanlar CHP'den uzaklaştırılır"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda parti içi tartışmalar yerine ülke gerçeklerini gündeme getirmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, kamuoyu önünde partiyi yıpratanların CHP'den uzaklaştırılacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ve pati meclisi toplantılarının ardından milletvekilleriyle de bir araya geldi. Toplantıdan gelen kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu, vekillere parti içi tartışmalar yerine ülke gerçeklerini gündeme getirmeleri talimatını verdi. Kamuoyu önünde partiyi yıpratanların CHP'den uzaklaştırılacağını söyleyen CHP lideri, "Bundan sonra buna müsaade etmem. Yapan arkadaşlarla yolumuzu ayıracağız" ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR
14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı partililerle gizli Zoom toplantılarının yapılmasının ortaya çıkmasıyla zirveye ulaşan CHP'deki değişim tartışmaları devam ediyor. Toplantıyı normal ve etik bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hafta sonu belediye başkanları ve Parti Meclisi üyeleriyle bir araya geldikten sonra bugünde milletvekilleriyle toplantı yaptı.

AHLATLIBEL TESİSLERİNDE BULUŞTU
Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel tesislerinde CHP milletvekilleri ile bir yemekte buluşan Kılıçdaroğlu bir gün sonra da 14 Mayıs seçimlerinde ilk kez seçilen 62 yeni milletvekilini 5 ayrı grup halinde kabul etti.

"PARTİYİ YIPRATANLAR CHP'DEN UZAKLAŞTIRILACAK"
Toplantıdan bilgiler de kulislere düşmeye başladı. Gazete Duvar'dan Sekan Alan'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, "değişim" tartışmalarının kamuoyu önünde sürdürülmesine tepki gösterdi, "kamuoyu önünde partiyi yıpratanların CHP'den uzaklaştırılacağını" söyledi.

"BUNDAN SONRA BUNA MÜSAADE ETMEM"
Buna göre Kılıçdaroğlu, "Kamuoyu önünde parti içi meseleleri tartışmayalım. Bundan sonra buna müsaade etmem. Yapan arkadaşlarla yolumuzu ayıracağız. En ağır eleştirileri parti içinde parti kurumlarında yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

TANJU ÖZCAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Öte yandan bugün bir araya gelen CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bir süredir Kılıçdaroğlu'na istifa çağrıları yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiden ihracına karar vermişti.

(Son Dakika)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.