Kılıçdaroğlu Erdoğan ailesini vakıflar üzerinden para transferiyle suçladı, AKP "politik dedikodu ve yalan" yanıtını verdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yurt dışına kaçmak için iki vakıf aracılığıyla ABD'ye para transferi yaptığı iddiaları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, Erdoğan'ın çocuklarının isimlerini verip, "Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine" dedi. Kılıçdaroğlu Erdoğan'a da, "aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler" diye seslendi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik iddialara, "Cumhurbaşkanımızın aile bireylerinin hukuka uygun ve herkese açık şekilde yürüttüğü sivil toplum faaliyetlerini hukuksuz ve şaibeli göstermeye çalışarak politik dedikodu ve sistematik yalan üretiyor" sözleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü "kaçış planı" iddiası nedeniyle Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açtığı duyurulmuştu.

Kılıçdaroğlu, Salı akşamı dile getirdiği iddialarında "Belgeler ve para akışları elimizde" diyerek, TÜRGEV ve Ensar Vakfı aracılığıyla ABD'ye para kaçırıldığını öne sürmüştü.

İki vakıf, ABD'de TURKEN Vakfı ismiyle ortak faaliyet yürütüyor.

Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden yaptığı yeni paylaşımlara, "Erdoğan, aile içinde anlaşırsınız ve çıkar milletimize doğruları söylersiniz diye bekledim ama görüyorum ki sen, davalarla algı yaratma peşindesin. O zaman ortamı daha fazla bulandırmana izin vermeden, herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim" diyerek başladı.

Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ı doğrudan para transferinin içinde olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

New York'un meşhur bölgesi Manhattan'da yurt olarak kullanılacağı söylenen binaya ilişkin de "bittiğinde kimin olacak?" sorusunu soran Kılıçdaroğlu, TÜRKEN'in çiftlik de aldığını söyleyerek, "Neden alıyorlar bu çiftliği Erdoğan?" diye sordu.

Kendisine yönelik açılan dava ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu davada, "Vakıfların bu devasa paraları nereden aldıklarını açıklamalarını isteyeceğini" söyledi, "2021-2022 yılllarında ülkemizden bu paravana daha ne kadar para transfer edildiğini de soracağım. Malum bu bilgiyi hala gizliyor senin paravanlar" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanımızın aile bireylerinin yürüttüğü sivil toplum faaliyetleri hukuka uygun ve herkese açık

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter üzerinden verdiği yanıtta, Erdoğan ailesinin sivil toplum faaliyetlerinin "hukuka uygun ve herkese açık" olduğunu söyledi, Kılıçdaroğlu'nu bu faaliyetleri "hukuksuz ve şaibeli göstermeye çalışarak politik dedikodu ve sistematik yalan" üretmekle suçladı.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının arkasında Fethullah Gülen yapılanmasının olduğunu ima eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

Erdoğan: 250 bin TL'lik tazminatı TÜRGEV ve Ensar'a bağışlayacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü ailesinin Kılıçdaroğlu'na yönelik açtığı davalarda kazanılan son tazminatları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na bağışlayacağını açıklamıştı.

Erdoğan, "'Man Adası' dediler, oradan 150 bin TL ceza. Ardından şimdi bir 100 bin TL daha. Ben de dedim ki bunları TÜRGEV ve Ensar Vakfı'na verelim. Hiç olmasa Bay Kemal'in bir kaç kuruşu da buralara nasip olsun. Bu paraları nereden bulacağı da önemli. Devletin CHP'ye verdiği paralardan oraya naklediyor" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun Salı günkü açıklamasının ardından AKP ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yanı sıra TÜRGEV ve Ensar Vakfı da iddiaları reddetmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TRT'ye yaptığı açıklamada, "ABD'de yasalara göre kurulmuş derneklerden ve gelirlerden bahsediyor. Oradaki mali denetimin ne kadar güçlü olduğu biliniyor. (Bu vakıflar) Oradaki öğrencilerimize sahip çıkmak üzere kurulmuş" demişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise katıldığı A Haber yayınında, Kılıçdaroğlu'nun suçlamaları için "itibar suikastı" ve "yalan terörüne alet olmak" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

BBC News

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.