Kılıçdaroğlu: "3 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ağır sanayinin başladığı tarihtir. Hep birlikte kutlamak zorundayız"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atılışının 84'üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayarak "3 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ağır sanayinin başladığı tarihtir. Bu tarihi hep birlikte kutlamak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu mesajı şöyle;

"Bugün 3 Nisan. Bundan 84 yıl önce 3 Nisan 1937’de küçük bir köy olan Karabük’te önemli bir gelişme oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile İsmet İnönü bizzat Karabük’e gelerek ağır sanayinin temelini attı. Karabüklüler diyorlar ki, ‘3 Nisanı Sanayi Günü ilan edelim’ diye. Evet, yürekten katılıyorum. 3 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti devletinde ağır sanayinin başladığı tarihtir. Bu tarihi hep birlikte kutlamak zorundayız."

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temelinin atılışı ve Karabük’ün kuruluşunun 84’üncü yıl dönümü, şehirde havai fişekler ile kutlandı. 

Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.