Kıbrıs Türk halkının lideri Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük, son yolculuğuna uğurlandı.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kıbrıs Türk halkının meşhur lideri Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük (95), son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Lefkoşa’da 8 Haziran 2020 tarihinde hayata gözlerini yuman Küçük, 12 Haziran 2020 tarihinde Anıttepe’de gerçekleşen törenle defnedildi. Cenaze Anıttepe’ye getirilmeden önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünden geçerken durduruldu ve Cumhurbaşkanı Akıncı ile eşi tabuta karanfiller bıraktı.

Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinde unutulmaz bir yeri olan Dr. Fazıl Küçük’ün eşi, kılınan cenaze namazının ardından Dr. Küçük’ün bulunduğu anıt mezara defnedildi.

SÜHEYLA KÜÇÜK KİMDİR?

Süheyla Küçük 30 Temmuz 1925’te Lefkoşa’da, dört çocuklu ailenin ikinci çocuğu olarak doğdu. Babası Mustafa Zeki Şenyüz, annesi Rabia Şenyüz hanımefendidir. Ablası Fatma, kendisinden küçük erkek kardeşi Ahmet ve en küçükleri, kız kardeşi Gülsen’dir. Süheyla Küçük, zamanın adetlerine göre 4 yaş, 4 ay ve 4 günlük olunca Yemicami Anaokulu’na başladı.  Yenicami’de 3 yıl okuyup yedi yaşa gelince Ayasofya İlkokulu’na devam etti. Eğitim süresi altı yıl olan ilkokulu birinci olarak bitirdi.  Başarılı öğrenciler arasında burs alma hakkı kazanan Süheyla Küçük, ailenin de kararı ile Shakespeare School’a başladı. Birinci yılın sonunda bina sorunu nedeniyle okulun kapatılmasının ardından, bir grup arkadaşıyla birlikte Erkekler Okulu’na devam etti.

Okul yıllarından sonra 15 Kasım 1941 yılında tanıştığı Dr. Fazıl Küçük ile 23 Şubat 1942 tarihinde nişanlandı. Medeni kanunun henüz o yıllarda yasallaşmamış olması nedeniyle evlenmeleri, bilhassa medeni kanunla nikahlanmayı tercih eden Dr. Küçük tarafından 1946 yılına kadar geciktirildi. Dr. Fazıl Küçük’le olan evliliğinden, Pembe ve Mehmet isminde iki evlat dünyaya getirdi. Aynı zamanda Sinem, Selen,  Esen ve Nilsen isimlerinde dört kız torunu oldu. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.