Kıbrıs Rum Kesimindeki Larnaka Büyük Camisi'ne çirkin saldırı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Larnaka’daki tarihi “Büyük Cami”, kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Söz konusu saldırıda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Kıbrıs Rum kesimindeki camilere yönelik saldırılar devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre 2 Aralık akşamı Larnaka Büyük Camisi’ne yönelik çirkin bir saldırı daha gerçekleştirildi. Larnaka’daki tarihi “Büyük Cami”, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Söz konusu saldırıda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Larnaka Büyük Camisi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İbadethanelere saldırı barışa değil, kin, nefret ve husumetin artmasına yol açar. KKTC Din İşleri Başkanlığı olarak olayın meydana geldiği yerdeki yetkilileri hem bu çirkin saldırıyı takibe hem de manevi değerlerimizin sembolleri niteliğindeki mabetleri korumakta hassasiyete çağırıyoruz.”

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Rum polisi tarafından yürütülen soruşturma sonucu, olayla ilgili yakalanan 1 kişinin tutuklandığı belirtildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.