Kıbrıs'a gidecek askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 10 yaralı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Son dakika haberi... Mersin'in Mut ilçesinde askerlerin sevk edildiği otobüs, şarampole yuvarlandı. Mersin Valiliği, kazada 2 otobüs şoförü ile 4 askerin şehit olduğunu, 10 askerin ise yaralı olduğunu bildirdi.

TV100'ün haberine göre; Kaza, Karaman karayolu Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Manisa-Alaşehir'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sevk edilen askerleri taşıyan otobüsün freni boşaldı. Otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu  2 otobüs şoförü ile 4 asker hayatını kaybetti, 10 asker ise yaralandı.

MERSİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; ilk belirlemelere göre 2 otobüs şoförü ile 4 askerimiz şehit oldu. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

KAZA ANINI ANLATTI

Mersin'in Mut ilçesinde askerlerin sevk edildiği otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 4 askerin şehit olduğu, 2 otobüs şoförünün de yaşamını yitirdiği kazayı gören Burak Ata (18), o anları anlattı. Ailesiyle birlikte otomobille yayladan dönerken askerlerin sevk edildiği otobüsleri gördüklerini kaydeden Ata, "Biz 2 otobüsü solladık. Kaza yapan otobüs sol şeritten düz gelirken, bir anda yoldan çıkıp devrildi. İçeriden bağırış sesleri geldi. Camı kırıp, çıkanlar oldu. Babamlar ambulansı aradı. Otobüsün freni nerede boşaldı bilmiyorum. Direkt sol şeride geçip, viraja çarpınca devrildi" dedi.

Bakan Akar Mersin'e gidiyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.