Kanlı Noel'de Binbaşı Nihat İlhan'ın şehit edilen üç çocuğunun ismi o gemilere verildi!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin, Mavi Vatan’da sondaj çalışması yürütecek olan üç gemisine, 1963 yılındaki “Kanlı Noel” olaylarında EOKA terör örgütü tarafından Binbaşı Nihat İlhan’ın şehit edilen oğullarının ismi verildi. Gelişmeyi, Binbaşı Nihat İlhan’ın Türkiye’ye geldikten sonra dünyaya gelen çocuklarından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, dün Türkiye Petrolleri’nin, “Mavi Vatan”da sondaj yapacağı 3 gemiye, Rum terör örgütü EOKA’nın Kıbrıs’ta 1963 yılı Aralık ayındaki saldırısıyla şehit olan ağabeyleri “Murat İlhan”, “Kutsi İlhan” ve “Hakan İlhan”ın adlarını verdiğini duyurdu.

Bilim Kurulu üyesi İlhan'ın şehit ağabeylerinin isimleri 3 gemiye verildi -  Haberler Milliyet

KIBRISLI TÜRKLERE YÖNELİK KATLİAMLAR: KANLI NOEL

EOKA (Kıbrıs Rumlarının Enosis amacını gerçekleştirmeyi hızlandırmak için kurdukları terör örgütü/ Kıbrıs Milli Mücadele Örgütü) Rum çetesi, Kıbrıslı Türkleri adadan silmek için Aralık 1963’te kanlı katliamlar gerçekleştirdi. 24 Aralık 1963 gecesi, Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde o dönem Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı’nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi, eve giren Rumlar tarafından küvette kurşuna dizildi. “Kanlı Noel” olarak tarihe geçen katliamlarda; Nihat İlhan’ın eşi ve çocuklarının katledilmesi, 364 Kıbrıs Türkü ile 174 Kıbrıs Rumunun hayatını kaybettiği katliamların sembolü haline geldi. Olayın gerçekleştiği tek katlı eve, daha sonra “Barbarlar Müzesi” adı verildi.

BİLİM KURULU ÜYESİ İLHAN’IN ŞEHİT AĞABEYLERİNİN ADLARI YAŞATILIYOR

Binbaşı Nihat İlhan’ın ikinci eşinden olan çocuklarından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, şehit ağabeylerinin isimlerinin Türkiye Petrolleri tarafından “Mavi Vatan”da görev yapacak 3 gemiye verildiğini Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Devletimiz büyüktür, hem de çok büyük. Türkiye Petrolleri, Mavi Vatanda milli sondaj görevi yapacak 3 gemiye şehit ağabeylerim ‘Murat İlhan’, ‘Kutsi İlhan’, ‘Hakan İlhan’ adlarını verdi. Başta Sayın Genel Müdür Melih Han Bilgin Bey ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

Binbaşı Nihat İlhan, katliamın ardından Türkiye’ye dönerek Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü olarak da görev yaptı. İlhan’ın, 2016 yılında 92 yaşında vefat eden ikinci eşinden olan çocuklarından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgını sürecinde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nda görev aldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.