Jandarma ve MİT'ten müşterek operasyon; Teröristler kıskıvrak yakalandılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye’den bombalı eylem yapmak için Türkiye’ye gelen 2 terörist, Milli İistihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarma ortak operasyonuyla Mardin’de yakalandı. Suriye uyruklu olduğu belirlenen iki teröristle birlikte tahribat gücü çok yüksek olan 15 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi.

MİT ve jandarma ekipleri, Suriye uyruklu 2 teröristin büyük şehirlerde bombalı eylem yapmak için Türkiye’ye geldiğini belirledi.

Operasyon için harekete geçen ekipler, teröristlerin Mardin’de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığını saptadı. Bunun üzerine Mardin İl Jandarma Komutanlığı jandarma özel harekat ve komando timleri tarafından G.E.E. isimli Suriye uyruklu şahsın ikamet ettiği eve gece yarısı operasyon yapıldı.

Suriye uyruklu oldukları belirlene teröristler M.N. ve E.T. 2 adet sırt çantası içerisinde yaklaşık 15 kilo plastik patlayıcı madde, 4 adet ateşleme anahtarı, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet hafıza kartı,4 adet 9 voltluk pil ile yakalandı.

TAHRİBAT GÜCÜ ÇOK YÜKSEK PATLAYICI

Ele geçen patlayıcı madde üzerinde yapılan uzman incelemesinde tahribat gücünün çok yüksek olduğu, patlatılması halinde 3 katlı bir binayı kullanılamaz hale getirebileceği belirtildi.

Gözaltına alınan 3 şahsın jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği, delil niteliğindeki malzemelerinin muhafaza altına alındığı ve diğer malzemelerin ile ise kontrollü bir şekilde imha edildiği bildirildi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.