Jandarma Genel Komutanlığı'na Subay ve Astsubay adayı 912 Öğrenci Alınacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Jandarma Teşkilatı'nın muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 erkek öğrenci alınacağı;  Ayrıca muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak üzere de Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu'na 712 erkek öğrenci alınacağı Resmi Gazete'de ilan edildi.

İlanda başvuruların 1 Temmuz 2022 günü başlayacağı ve 24 Temmuz 2022 günü saat 23.59'da sona ereceği de belirtildi.

Adaylar başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecekler.

İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular ise dikkate alınmayacak.

Başvuruda bulanacakların düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, 1 Ocak 2022 itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olması (1 Ocak 2001 ve sonrası doğumlular) gerekiyor.

Başvuru ile ilgili detay bilgilere "www.jandarma.gov.tr" ve "www.jsga.edu.tr" adreslerinde yer alan "2022 yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başvuru Kılavuzu" ile “2022 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Başvuru Kılavuzu"ndan ulaşılabilecek.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesi ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresinden ilan edileceği de bildiriliyor.

Kaynak : Resmi Gazete,

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.