Jandarma 7/24 sahada! Orgeneral Arif Çetin çalışmaları denetledi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 10 ilimizde yol açtığı büyük hasarın yaraları sarılmaya devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı birlikler felaketin yaşandığı ilk andan itibaren hem arama kurtarma çalışmaları hem de depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alıyor. Orgeneral Arif Çetin, komutası altındaki birliklerin yürüttüğü çalışmaları yerinde denetlemeye devam ediyor.

Türkiye, 10 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tek yürek oldu. Yurdun dört bir yanından enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, bir yandan da depremzedelerin yaralarını sarmak için başlayan yardım çalışmaları devam ediyor.

JANDARMA DEPREMZEDELERİN HİZMETİNDE

Ekran Haber muhabirinin verdiği bilgilere göre, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren harekete geçen Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı birliklerin deprem bölgesindeki çalışmaları aralıksız sürüyor.

ORGENERAL ARİF ÇETİN SAHADA

Felaketin ilk anından itibaren sahada olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, komutası altındaki birliklerin afet bölgelerinde yürüttüğü çalışmaları yerinde denetleyerek komuta etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Osmaniye’de yaşam destek çalışmalarını denetleyen Orgeneral Çetin, depremzedeleri de ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK HİZMETİ

Jandarma Genel Komutanlığı’nın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan paylaşımlara göre; felaketin ilk anından bu yana afet bölgesinde yürütülen çalışmalar kapsamında depremzedeler için kurulan mobil fırın ve mutfak araçları ile 193 bin 250 vatandaşa sıcak yemek ikramında bulunuldu. Deprem bölgesinde görev alan 34 helikopterle bugüne kadar toplamda 2 bin 74 sorti yapıldığı ve 1037 saat uçuş gerçekleştirildiği öğrenildi.

TEMEL İHTİYAÇLAR İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Jandarma Genel Komutanlığı’nın mobil mutfağı ve Jandarma Asayiş Vakfı tarafından deprem bölgesindeki vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarının karşılanmaya devam edileceği belirtildi.

939 DEPREMZEDE TAHLİYE EDİLDİ

Arama kurtarma, yaşam, enerji ve sağlık olmak üzere toplam 804 ton malzeme taşındığı belirtilen açıklamada 1145 kurtarma personelinin de görev yerlerine ulaştırıldığı bilgisi verildi. Ayrıca, kurtarılan 939 depremzedenin de afet bölgesinden tahliyesinin yapıldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.