İzmir 'de sel felaketi: Normalin 30 katı yoğunlukta yağmurla birlikte sel baskını

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İzmir'de yoğun yapış hayatı felç etti. Kent genelinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle ana cadde ve sokaklar göle döndü. 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştü. Meteoroloji yağışın yarın sabaha kadar süreceğini duyurdu.

Kentte gece başlayan ve sabaha kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam eden yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. İzmir'de etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. 

Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı ve Karşıyaka'da sel nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, yolların su ile dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı.

Kentte şubat ayı yağış ortalaması 102 kilogramdı. Ancak son 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştü. İzmir’de 24 saatlik en yüksek yağış 26 Eylül 2006'da 145,3 kilogram ile kaydedilmişti.

Meteoroloji uyardı: Yarın sabaha kadar sürecek

Meteoroloji'den yapılan uyarıda yağışların yarın sabah sattlerine kadar İzmir ve Aydın'ın kuzeybatı kıyılarında aralıklarla ve yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. Meydana gelecebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Kamu çalışanları 1 gün izinli

 İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kamu çalışanlarının 1 gün idari izinli sayılacağını açıkladı. Vali Köşger, "Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek.Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır" paylaşımını yaptı.

İzmir sağanağa teslim: Bir aylık yağış bir gecede düştü

Dere taştı, yol kapandı

Balçova'nın Çetin Emeç Mahallesi'nde Hacı Ahmet Deresi taştı. Derenin taşması nedeniyle bir sokak ve otomobil su altında kaldı ve derenin yanındaki yol trafiğe kapandı. Trafikte yaşanan tıkanıklık sonucu çok sayıda araç uzun süre bekledi.

Sel, park halindeki bazı araçları sürükledi. Belediye ekipleri taşan dereye iş makinalarıyla müdahale etti. Ziya Gökalp Caddesi'ndeki su baskını nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

İzmir sağanağa teslim: Bir aylık yağış bir gecede düştü

Arabalar dereye sürüklendi

Vatandaşlardan Mehmet Akyol,  30 yıldır Çetin Emeç Mahallesi'nde yaşadığını belirterek, "Böyle afet görmedim. Kaç tane araba dereye doğru sürüklendi. Dere tıkandı, dereyi kapattılar" dedi.

Evleri su bastı

Karabağlar ilçesinde Poligon Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı. Bazı evleri su bastı. Bölgede zemin katta oturan vatandaşlar komşularınca üst katlardaki dairelere taşındı. Fahrettin Altay Mahallesi'nde çok sayıda araç su içinde kaldı. İnönü Caddesi'nde de yollardaki su birikintileri nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

İzmir sağanağa teslim: Bir aylık yağış bir gecede düştü

Belediyenin önündeki alt geçit suya gömüldü

Konak ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası önünde bulunan Konak Alt Geçidi'ni su bastı. Araçların birçoğu su birikintilerinde zorlukla ilerlerken bazıların su da kaldığı görüldü. İtfaiye ekipleri suyu boşaltmak için pompalarla müdahale etti. Güzelyalı ve Mithatpaşa caddelerinde çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını meydana geldi. Buralarda da yollar sel suyuyla doldu.

Konak Tünelleri'nin Yeşildere-Konak bölümü trafiğe kapatıldı

Alsancak ve 1. Kordon'da su baskınları yaşandı, bazı iş yerleri ve evler sular altında kaldı. Trafik durma noktasına geldi. Sokağa çıkan vatandaşlar biriken suyun içine girerek yürümek zorunda kaldı.

Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi'nde de çok sayıda iş yerini su bastı. Bölgedeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle trafik durdu, park halindeki araçlar suya gömüldü.

Konak Tünelleri'nin Yeşildere-Konak bölümü trafiğe kapatıldı.

İzmir sağanağa teslim: Bir aylık yağış bir gecede düştü

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.