İYİ Parti Kurultay'ında Meral Akşener dönemi sona erdi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde başarı elde edemeyen ve oyları çok fazla düşen İYİ Parti, bugün Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da 5. Olağanüstü Kurultay'ını gerçekleştiriyor. 

Meral Akşener'in aday olmadığı ve bir veda konuşması yaptığı Kurultay gündeminde seçimler de yer almış durumda; Parti Liderliği için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışacaklar. Kayıtlı 1302 delegenin saat 15.45'den itibaren oy kullanacakları açıklandı.

ATO Congresium Salonuna partinin delegeleri dışındaki üyeleri alınmadılar ve Kurultay'a sadece oy kullanacak delegeler kabul edildi. Bu konu parti genelinde tepkilere neden oldu. İlk Kurultay'ı 120 bin üye ile gerçekleştiren İYİ Partinin, geldiği bu durumu Türk siyasi hayatında ibret verici görülüyor.

Genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu, partide kendisini birleştirici güç olarak gördüğünü ve emanetçi olacak karakterde olmadığını açıklamıştı.  

Koray Aydın da, seçime tek başına girilmesi kararını eleştirerek "Bu zaferin içinde biz de olacaktık." diye serzenişte bulundu ve partiden istifa edenlerle temas halinde olduğunu, genel başkan seçilmesi halinde hepsinin geri döneceğini de vurguladı.

Partinin Atatürk Milliyetçisi misyon ve çizgisinde mücadeleye devam edeceğini açıklayan Tolga Akalın da, partideki özellikle genç üyeler tarafından destek görmekte.

Kürsüde bir veda konuşması yapan Genel Başkan Meral Akşener özetle şu başlıklar üzerinde durdu;

"Bugün emaneti devretme günü. Karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum.

Seçimlerde aldığımız riskin elbette farkındaydık. Ben bugüne kadar hem kendimin hem de partimizin aldığı tüm kararların arkasında durduğum gibi bu kararın da arkasında durdum.  

Bugüne kadar olduğu gibi bugün de sadece söz söyleme sırasında değil bedel ödeme sırasında en önde karşınızda duruyorum.

Bir kadın olarak zorluklarla, iftiralarla ve tehditlerle karşılaştım. Yeri geldi feragatte, yeri geldi fedakarlıkta bulundum. Yeri geldi herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum.

Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir hesaba, hiçbir pazarlığa, hiçbir sahtekarlığa girmeden, milletin sesini duyurmuş olmanın mutluluğuyla son kez karşınızdayım. İYİ Parti'yi kurduğumuz ilk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmiş olmanın gönül rahatlığıyla son kez karşınızdayım.

Benden bir ev, bir yuva istediniz. Ben de İYİ Parti'yi sizlere yuva yaptım. Bugünden sonra artık bu evi siz koruyacaksınız. Bu evi artık ayakta siz tutacaksınız. Genel başkan adaylarımıza başarılar diliyor, kurultayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun" dedi.

Yeni 4 aday da sırasıyla kısa birer konuşma yaptılar.

Saat: 16.45'de başlatılan oylamanın ilk turu tamamlandı. İlk turda hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamadığı için ikinci tur oylamaya geçiliyor.

İlk turda Koray Aydın toplam oyların 472'sini, Müsavat Dervişoğlu 378'ini alırken, Tolga Akalın 319 oy ve Günay Kodaz da sadece 2 oy aldı. İkinci tura geçildi.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.