İşte Türkiye'nin İnegöl yapımı ve %100 yerli otomobili: Amperino C100

Türkiye'nin elektrikli araç sektörüne yeni bir soluk getirecek olan Amperino C100, İnegöl, Bursa'da geliştirildi ve ilk kez test edilirken görüntülendi. Hem ekonomik hem de çevreci olan bu %100 yerli elektrikli otomobil, Türkiye'nin ikinci yerli otomobili olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 1

Amperino C100, 17,2 kWh'lik batarya ve 42 kW (57 HP) gücünde bir elektrik motoru ile donatılmış. Tam şarj ile 180 kilometre menzile sahip olan araç, 0'dan 90 km/s hıza sadece 6,8 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum hızı 90 km/saat olarak belirlenmiş.

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 2

Yerli yazılım ve elektronik donanımlarla üretilen Amperino C100, Türkiye'de ilk kez kullanılan sıvı daldırma batarya tekniğine de sahip. Amperino CEO'su Yakup Canseven, aracın %100 yerli üretim olduğunu ve araç bilgisayar kontrol ünitelerinin kendi tesislerinde monte edildiğini vurguluyor.

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 3

Çevre dostu malzemeler ve şirketin kendi geliştirdiği hub motorları ile yüksek enerji verimliliği sunmayı hedefleyen Amperino C100, piyasadaki en ucuz elektrikli araç olma potansiyeli taşıyor.

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 4

2024 yılında üretime başlanması planlanan Amperino C100'ün, 2025'in son çeyreğinde satışa sunulması ve teslimatların başlaması bekleniyor.

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 5

Amperino C100'ün geliştirilmesi, Türkiye'nin elektrikli araç teknolojisi alanında millilik ve yerlilik adımlarını pekiştiren önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu girişim, Türkiye'nin elektrikli araç pazarında önemli bir rol oynama potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 6

Türkiye’nin elektrikli araç sektörüne yeni girdi! Yüzde 100 yerli ve piyasanın en ucuzu 7

Halktv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.