İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yabancılara mı satılıyor?

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanının 4 milyar dolara satılacağı ileri sürüldü. İstenilen parayı vererek havalimanını satın alacak yeni sahipleri şok etti.

Anadolu Yakası'nın Pendik İlçesi'nde yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete açılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 4 milyar dolara satılacağı ileri sürüldü.

İsmini dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den alan havalimanın temeli Şubat 1998 tarihinde atıldı. Ocak 2003 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal oldu.

550 milyon dolara mal olan havalimanı için 4 milyar dolarlık dev bir anlaşma sözkonusu ediliyor.  
Sabiha Gökçen Havalimanı, Malezya ve BAE’nin önde gelen yatırım şirketlerinin liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından satın alınmak üzere olduğu, Yeniçağ Gazetes'nin haberinde yer aldı.

Haber açıklamalarına göre; Malaysia Airports Holdings Berhad’ın (MAHB) tüm hisseleri için yapılan bu teklif, yaklaşık 4 milyar dolar değerinde.. Sabiha Gökçen Havalimanı için hisse başına 11 RM (2,3 dolar) teklifi geldi. Anlaşmanın tamamlanması durumunda ise Malaysia Airports Malezya borsasından çekilecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı 2023 yılında 37,6 milyon yolcu ağırlamıştı.

sabiha-gokcen-havalimani-yurt-disindan-gelen-yolcu-sayisinda-rekor-kirdi.jpg

dq6j7z8x0aiqki2.jpg

indir.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.