İstanbul'da gece kulübünde çıkan yangında 25 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 2 Nisan'da (gece kulübünde) çok katlı bir binada çıkan yangında 25 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Olay, Ramazan ayı boyunca kapalı olan Gayrettepe Mahallesi'ndeki 16 katlı bir binanın zemin katında bulunan gece kulübü Masquerade'de 2 Nisan günü saat 13.00 sıralarında tadilat sırasında meydana geldi.

Yerel basında, yenileme çalışmaları sırasında sahne yakınında bir patlama meydana geldiği, yangının kısa sürede kulübü sardığı ve tüm binayı dumanla doldurarak içeridekilerin mahsur kaldığı bildirildi.

İçeride mahsur kalanları kurtarmak için olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yetkililer yangının nedenini henüz belirleyemedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, hayatını kaybedenlerin şu anda faaliyette olmayan gece kulübünün çalışanları olduğunu belirtti.

Gül, tadilat sırasında ihmal ihtimalinin de araştırılacağını belirterek, binanın 1987 yılından itibaren ruhsatı olduğunu ve iki kez yenilendiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.