İsrail zulmüne karşı 3 Bin hukukçu imzası

İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Yasin Şamlı ve beraberindeki 15 hukukçu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ‘savaş suçu’ işlediğine dair topladıkları delillerle Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvurmak üzere Lahey’e hareket etti…

İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Yasin Şamlı ve beraberindeki 15 hukukçu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ‘savaş suçu’ işlediğine dair topladıkları delillerle Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvurmak üzere Lahey’e hareket etti.

Açıklama yapan avukat Yasin Şamlı, 7 Ekim’den bugüne kadar, 46 günde Gazze’de İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısının 14 bini aştığını söyledi.

açıklama yapan avukat Yasin Şamlı, 7 Ekim’den bugüne kadar, 46 günde Gazze’de İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısının 13 bin 300’ü aştığını söyledi.

Şamlı, şu ana kadar 104 Birleşmiş Milletler görevlisinin de katledildiğini aktararak, “Hukukçu olmak en başta bu soykırıma karşı çıkmayı, adaletin tesisi için mücadele etmeyi gerektirmektedir.” ifadelerini kullandı.

3 BİN HUKUKÇU İMZA ATTI

Avukat Şamlı, İstanbul 2 No’lu Barosu olarak başlattıkları hukuk ve adalet mücadelesine Türkiye’nin birçok ilinden ve İngiltere, Fransa, Hollanda, Yunanistan, Mısır, Pakistan, Suriye, Irak, Lübnan, Bangladeş, Filipinler ve Makedonya’dan 3 bin hukukçunun imzalarıyla destek olduklarını belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi yetkisine giren suçlar arasında soykırım, insanlığa karşı suçlar, savaş suçları ve saldırı suçlarının yer aldığını aktaran Şamlı, İsrail’in bu suçların tamamını Gazze’de işlediğini ve işlemeye de devam ettiğini dile getirdi.

Bütün insanlığın tarih ve insanlık önünde bir imtihandan geçtiğini ifade eden Şamlı, “Soykırımlara sessiz kalındığı veya soykırımlar unutulduğu için maalesef tekrarlanmaktadır. Bu soykırım karşısında susan herkes insanlık vicdanında, tarih önünde mahkum olacaktır. Gereğini yapmayan uluslararası hukuk kurumları ise meşruiyetlerini kaybedecektir.” şeklinde konuştu.

Şamlı, tarihi sorumlulukları gereği başvuruları UCM’ye ulaştıracaklarını dile getirerek, soykırımcıların ve insanlığa karşı suç işleyenlerin yargılanması ve cezalandırılması için tüm sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Erajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.