İlk Anket Ne Diyor? CHP Başkanlık Yarışında Kim Önde?

Kurultaya sayılı günler kala CHP Genel Başkanlığı yarışını kimi kazanacağı merak konusu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Özel'in ardından Örsan Öymen'de adaylığını duyurmuştu. Mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'da adaylar arasında.

Genel başkanlık yarışında kimin ipi göğüsleyeceğine dair bir yorumda Betimar Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman'dan geldi. Halk TV ekranlarında yayımlanan Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu 'Sansürsüz' programına konuk olan Duman genel başkanlık yarışı hakkında şunları söyledi:

"CHP Seçmeni Yüzde 47.6 ile Özel'i İstiyor"

"Ana sorularımız dışında bir kaç kırılım sürecin belirleyicisi. Çalışmalarımızı 26 ilde gerçekleştirerek sonuçları elde ediyoruz. 1500 kişi üzerinde saha çalışmaları ile elde ettiğimiz bir çalışmanın sonucu. Soru yönelttiğimiz kişilere ilk sorumuz Özgür Özel'in adaylık kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yüzde 33 gibi bir oranla olumlu bakıldığı sonucunu aldık. Yüzde 44 oranında kişi de bu adaylık kararının yanlış olduğunu söyledi. Yüzde 12.1 oranında kişi ise adaylık kararını destekliyorum ancak zamanlama olarak yanlış diye yanıt verdi. Burada ifade edilmesi gereken en önemli şeyler biri Millet İttifakı seçmenlerinin İYİ Parti'yi destekleyen kesimin yüzde 57'i Özgür Özel'in bu kararının doğru olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti tarafında ise seçmenin yüzde 46.3 Özgür Özel'in adaylığını destekliyor. AK Parti tarafından %14.4, MHP seçmeninden yüzde 16.2'si Özel'in adaylığını destekliyor.

CHP içinde ise bir kırılma var. Yüzde 46.6'sı adaylığını Özgür Özel'in adaylığını doğru bulurken, yüzde 21.4'ü adaylık kararı doğru ama zamanlaması yanlış diyor. Yüzde 26'lık kısım ise kararı yanlış bulduğunu ifade ediyor.

Genel seçmeni de baz alırsak 49.3'ü Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığı kazanacağını düşünüyor. Yüzde 38.2'si ise Özgür Özel'in kazanacağını düşünüyor. Cevap vermeyen yüzde 12 oranında bir kısımda var."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.