İcra ile çocuk teslimi sona eriyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Velayet davalarında 'çocuk haczi'ni sona erdirecek düzenlemenin de içerisinde olduğu 5'inci Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu.

AK Parti milletvekilleri, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

54 maddeden oluşan teklif, 8 kanunda değişiklik öngörüyor.
5'inci Yargı Paketi ile "çocuk haczi", icra sistemi dışına çıkarılacak. 
Çocukların icra yoluyla anne ya da babasıyla görüştürülmesi uygulaması sona erecek.

Çocuklarını mahkeme kararına rağmen velayeti elinde bulunduran ebeveyn tarafından gösterilmeyen çocukların velayeti o anne ya da babadan mahkeme kararıyla alınabilecek.

ÇOCUK TESLİM MERKEZLERİ KURULACAK

Yeni düzenleme ile psikologların, pedagogların, rehber öğretmenlerin olduğu çocuk teslim merkezleri kurulacak. Çocuk teslimi bu merkezlerde gerçekleşecek, anne ya da baba çocuk teslimi sırasında daha önce alınan ücreti ödemeyecek.

HACİZLİ MAL SATILABİLECEK

Düzenleme ile hacizli malların mezat yoluyla satışı da sona erdiriliyor. Malın değerini kaybetmemesi için elektronik ortamda satış yapılabilecek, borçlulara hacizli malını satabilme imkanı da  teklifte yer alan düzenlemeler arasında. 

Ntv haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.