Hatay yanmıyor, yakılıyor! Sabotajı 'terörün çocukları' üstlendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hatay'da dünden beri süren orman yangınlarını terör örgütü PKK'nın "Ateşin Çocukları" adlı grubu üstlendi.

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi. Hatay'ın çiğerleri neredeyse 24 saattir yanıyor.

Hatay'daki yangını terör örgütü PKK'nın "Ateşin Çocukları İnsiyatifi" adlı grup üstlendi. Terör örgütünün yayın organlarında yer alan açıklamada Hatay’da meydana gelen yangının kendileri tarafından çıkartıldığı belirtildi.

Geçen sene üst üste yanan ormanların da sorumluluğunu terör örgütüne bağlı "Ateşin Çocukları" üstlenmişti!

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale sürerken rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangın yerleşim alanlarına sıçradı. Bölgedeki bazı evler tahliye edildi. Hatay Valiliği yangının trafo patlaması sonucu çıktığını açıklarken Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise , "sabotaj olabilir" dedi. Akşam havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahaleye, günün aydınlanması ile yeniden başlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.